Published On: Soare, Dec 11th, 2011

Modificarea Constitutiei, pe repede-inainte

Share This
Tags

Dupa ce oficialii Uniunii Europene au agreat in cadrul Summit-ului UE de la Bruxelles ca limita maxima de deficit al unei tari trebuie sa se regaseasca reglementata in Legea fundamentala a statului respectiv, liderii PDL din Romania se grabesc sa programeze „marea schimbare”. Sulfina Barbu, Presedintele organizatiei de femei din Partidul Democrat-Liberal si in acelasi timp Ministru al Muncii, a declarat sambata ca formalitatile de modificare a Constitutiei trebuie sa inceapa rapid, chiar de la inceputul sesiunii parlamentare urmatoare.

In acelasi timp, Sulfina Barbu a adus in discutie un subiect dificil pentru viata politica actuala, si anume un acord politic intre grupurile parlamentare, necesar in asemenea cazuri. „Sa fie un acord politic intre toate partidele parlamentare ca exista un proiect pe care puterea si opozitia pot sa mearga impreuna, respectiv revizuirea Constitutiei”, a spus Ministrul Muncii.

In urma semnarii acordului interguvernamental de integrare fiscala, Constitutia fiecarei tari semnatare trebuie sa fie revizuita in sensul introducerii unor prevederi referitoare la deficitul maxim agreat, respectiv 3%, dar si la cuantumul maxim al datoriei de stat, care nu trebuie sa depaseasca 60% din Produsul Intern Brut al tarii respective. “Realitatile ne demonstreaza ca trebuie sa facem revizuirea Constitutiei si in mod principal sa trecem in Constitutie deficit maxim de 3 % si datoria la maxim 60% din PIB. Este practic seriozitatea fiecarei tari atunci când isi asuma sa semneze un document, si noi ne-am asumat sa semnam acordul interguvernamental la nivel european”, sustine Sulfina Barbu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-