Published On: lun, Dec 5th, 2011

Mai putine infractiuni la nivelul Judetului Braila

Share This
Tags

* Cu toate ca intreaga presa locala prezinta multe cazuri de infractiuni, IPJ Braila este multumit de activitatea desfasurata in acest an

Un raport al Inspectoratului de Politie Judetean arata ca in primele noua luni ale acestui an infractionalitatea la nivel local este mai scazuta decat cea de anul trecut. Comisarul Adrian Gluga a facut public un raport in care se arata ca activitatea Politiei Braila a dat roade, cu toate ca zilnic citim in presa sau vedem la televizor tot felul de infractiuni. “In perioada supusa analizei, IPJ Braila a directionat toate eforturile pentru atingerea obiectivului primordial, respectiv imbunatatirea sigurantei cetateanului, avand in vedere doua actiuni la nivel local, respectiv prevenirea delincventei juvenile si a victimizarii minorilor si prevenirea infractiunii contra patrimoniului cu doua module, furtul din locuinta si talhariile. In cadrul delincventei juvenile si victimizarii minorilor, indicatorii cantitativi se prezinta astfel: au fost derulate 11 campanii si proiecte de prevenire, 32 de activitati de prevenire in cadrul acestor campanii si proiecte si 16 activitati preventive la care au participat peste 1300 de elevi si 116 cadre didactice. Cel de-al doilea program de prevenire a infractiunilor si anume prevenirea infractiunii contra patrimoniului, a derulat 7 campanii care au vizat 16 localitati din care 14 rurale si 2 urbane in care au fost atrasi 10 parteneri,” a prezentat Adrian Gluga intr-un raport al eficientei activitatii Inspectoratului de Politie al Judetului Braila in primele 9 luni ale anului curent.

Prin colaborarea excelenta cu Jandarmeria, Politia de Frontiera, Politia Locala si cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, IPJ Braila a rezolvat peste 15000 de cazuri, semnalate la apelul de urgenta 112, obiectivul principal al acestora fiind modul de dispunere a dispozitivelor de ordine si siguranta publica.

In raportul prezentat de IPJ Braila, indicatorii privind criminalitatea au crescut fata de anul trecut, dar infractiunile de omor au inregistrat o scadere in raport cu anul trecut, astfel: “Criminalitatea sesizata, ceea ce s-a declarat de catre cetateni, a crescut cu 5,2% la nivelul Judetului Braila, aceasta crestere provenind practic din cresterea infractionalitati economico – financiare unde cresterea este de 10%. Criminalitatea constatata, respectiv numarul de fapte la care s-a inceput urmarirea penala, a crescut cu 22,3%. Infractionalitatea savarsita cu violenta a inregistrat o scadere de 24,8%. Avem scaderi la infractiunile de omor, avem scaderi la tentativele de omor, la vatamarile corporale grave, unde chiar putem sa intervenim, la talhari, unde Braila prin definitie era undeva intr-un clasament superior la numarul de infractiuni de talharii avem o scadere de 23% de astfel de infractiuni,” a prezentat prim-adjunctul sefului IPJ Braila, comisarul Adrian Gluga.

Tot in cadrul eforturilor IPJ Braila pentru mentinerea unui climat de siguranta publica se include si activitatile din domeniul traficului rutier. Numarul de accidente grave a scazut in 2011 cu 19%, numarul de persoane decedate ca urmare a accidentelor de circulatie a scazut cu 42%, numarul de raniti grav a scazut cu 15% si numarul de raniti usor cu 51%, se arata in raportul celor de la IPJ Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-