Published On: mie, Dec 14th, 2011

Mai multe carduri europene de sanatate pentru braileni

Share This
Tags

*Aproape 3000 de carduri europene au fost eliberate pana astazi de CJAS Braila

In primele 11 luni ale anului 2011, Casa de Asigurari de Sanatate Braila, a eliberat 2916 carduri europene care asigura asistenta medicala pe perioada deplasarilor in stainatate.

Cardul european de asigurari sociale de sanatate se elibereaza de casa de asigurari de sanatate la cererea persoanei interesate. In vederea eliberarii cardului, persoana asigurata va depune la casa de asigurari de sanatate o cerere, care va verifica statutul de asigurat a persoanei solicitante, urmand a elibera cardul acesteia, in situatia in care cererea sa este aprobata. Cardul se elibereaza in termen de 7 zile lucratoare de la data inregistrarii cererii in sistemul informatic unic national care gestioneaza aplicarea regulamentelor Uniunii Europene, privind drepturile asiguratilor aflati in sedere temporara intr-un stat membru al UE sau al Spatiului Economic European.

In situatia in care persoana care a obtinut un card nu indeplineste toate conditiile in baza carora s-a eliberat cardul pe toata perioada de valabilitate a acestuia (inclusiv plata contributiei de asigurari sociale de sanatate) si in aceasta perioada beneficiaza de servicii medicale in cadrul unei deplasari intrun stat membru al UE sau al SEE, persoana in cauza va suporta contravaloarea acestor servicii. In aceasta situatie, casa de asigurari de sanatate emitenta a cardului va rambursa contravaloarea acestor servicii institutiei din statul membru care a acordat serviciile si ulterior va recupera contravaloarea acestora de la persoana in cauza.

In decursul acestui an brailenii au solicitat cu circa 30% mai multe carduri europene sau certificate provizorii de inlocuire a cardului decat in 2010.

Comentarii

comentariu

About the Author

-