Published On: lun, Dec 19th, 2011

Inca 4 milioane de lei pentru medicamentele brailenilor

Share This
Tags

*Mai multe farmacii din Braila au epuizat bugetul pentru medicamentele compensate si gratuite care trebuia sa ajunga pana la sfarsitul anului

Cu toate ca suma alocata pentru medicamentele compensate si gratuite la nivelul Judetului Braila trebuia sa ajunga pana la finele anului, mai multe farmacii din judet au terminat fondurile. Bugetul pentru medicamente a fost suplimentat la inceputul acestei luni cu 4 milioane de lei.

Ministerul Sanatatii nu a alocat niciun ban pentru retetele compensate de care ar trebui sa beneficieze pensionarii braileni. Pensionarii care au venituri sub 700 de lei pe luna primesc conform legii retete compensate 90%. Aceste compensari de 90% se impart intre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) care suporta 50% si Ministerul Sanatatii care supporta 40%. La nivelul Judetului Braila, Ministerul Sanatatii nu a acordat pana in acest moment niciun ban pentru compensarea retetelor dar CJAS Braila spera ca in cateva zile sa se rezolve aceasta problema.

Pensionarii care vor sa beneficieze de aceste compensari de 90% trebuie sa declare pe propria raspundere ca nu au alt sursa de venit in afara pensiei si ca aceasta nu depaseste suma de 700 de lei. Pe langa aceasta declaratie, pensionarii trebuie sa se prezinte la medicul de familie cu ultimul talon de pensie din care sa rezulte ca aceasta nu depaseste suma de 700 de lei pe luna.

Comentarii

comentariu

About the Author

-