Published On: mar, Dec 13th, 2011

Huiduieli!

Share This
Tags

De un lucru sunt sigur, evenimentele din 1989 au deschis calea exprimarii deschise a nemultumirilor populare; acum se poate huidui, din toti rarunchii, pe alesii care calca stramb.

Este adevarat ca inainte aveam obiceiul sa huiduim in gand, sau, fie vorba intre noi, sa injuram cu naduf pe la cozi la benzina ori la alimentara (prin spate) la pungile cu tacamuri de pasare.

Un lucru nu inteleg eu! De ce, de catva timp, cei din fruntea obstii se “bucura” de frumoase huiduieli, fie ca se sarbatoreste Mica Unire, fie Ziua Nationala (adica Marea Unire!). Nu inteleg si basta!

Cum s-ar spune, lucrurile merg cum nu se poate mai bine, masurile de asuteritate luate tocmai cand trebuia si-au facut, cu prisosinta, efectul lor benefic. Guvernul mai are, inca, de unde sa se imprumute pentru pensii si salarii. Economia face valuri, mai are putin si incepe sa duduie ca o locomotivea cu aburi pe Valea Prahovei. Dam cu tifla grecilor, italienilor, spaniolilor si mai cui doriti dumneavoastra. Suntem feriti de toate nenorocirile natiilor pamantului; inflatia e in cadere libera; nivelul de trai nu ca ar fi scazut, Doamne fereste, ci este in plin avant, a crescut cu procente semnificative; educatia a intrat pe fagas(nu se mai copiaza la bacalaureat); sanatatea, ce sa mai vorbim, prin masurile corecte de reforma (si prin coplata!) ne asigura un confort sporit.

Peste toate troneaza un aer sanatos de optimism, osanalele se cuvin, in egala masura, Guvernului si Presedintelui, intelepciunii, clarviziunii cu care suntem condusi spre noi culmi de civilizatie si progres.

Asta nu inteleg eu, de ce cand lucrurile merg asa de bine, cand optimismul guvernantilor ar trebui sa ne imbarbateze inimile, se mai gasesc unii sa huiduie? Rai mai sunt oamenii, zau asa!

Jenica Chiriac

Comentarii

comentariu

About the Author

-