Published On: mar, Dec 20th, 2011

Fosta policlinica de copii, noul sediu al CJP

Share This
Tags

*Dupa multi ani, s-au gasit in sfarsit bani pentru reabilitarea fostei policlinici de copii din Braila

Cladirea fostei policlinici de copii din Braila intra in reabilitare pe banii Casei Nationale de Pensii. In momentul de fata, cladirea-monument se afla intr-o stare avansata de degradare, iar Casa Nationala de Pensii a alocat suma de 2,5 milioane de euro pentru a reabilita aceasta cladire.

Cladirea situata pe Calea Calarasilor nr. 14 a fost construita în anul 1937, la initiativa lui Vasile Demetrescu-Braila, medic sef al Asigurarilor Sociale din Braila pe vremea aceea. Are o suprafata de circa 3.600 mp si în anul 2004 a fost inclusa în lista monumentelor istorice la pozitia 58 Br-II-m-B-02077 sub denumirea Palatul Asigurarilor Sociale Braila.

Pentru demararea lucrarilor, Casa Judeteana de Pensii Braila trebuie sa obtina avizele necesare pentru reabilitarea cladirii. Fosta Policlinica de copii se afla pe lista cladirilor-monument din Braila, iar pentru a intra in reabilitare, proprietarul, Casa Judeteana de Pensii Braila, are nevoie de avizul celor de la Comisia Monumentelor Istorice si abia dupa poate intocmi caietul de sarcini.

Dupa obtinerea acestor avize, Casa Judeteana de Pensii Braila este libera sa inceapa licitatia pe Societatea pentru Excelenta in Administratia Publica.

Imobilul fostei policlinici de copii, a fost castigat in instanta de catre Casa Judeteana de Pensii Braila in anul 2004. Dupa o expertiza tehnica, in anul 2007 s-a proiectat schita de reabilitare a cladirii, dar firma care a castigat licitatia si-a facut datoria pana la un punct, cand s-a dovedit ca nu sunt fonduri necesare pentru inceperea lucrarilor.

Pe zi ce trece cladirea a inceput sa se deterioreze si mai tare, iar cei de la CJP Braila s-au vazut nevoiti sa monteze o pasarela pentru ca trecatorii sa nu se accidenteze. Dupa reabilitare, cladirea va deveni noul sediu al celor de la Casa Judeteana de Pensii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-