Published On: mie, Dec 28th, 2011

Evenimentele rutiere se tin lant la Braila

Share This
Tags

*Multi braileni s-au lasat purtati de mirajul alcoolului, punandu-si viata in pericol

In aceste zile de sarbatoare, atat politia, cat si echipaje de la jandarmerie si echipajele de la ambulanta au fost solicitate in ritm alert.

Alcoolul a lasat urme asupra discernamantului conducatorilor auto, cel mai grav fiind cazul lui G.V. din comuna Gradistea, care, in timp ce conducea un moped spre intersectia cu strada Podetului, incercand sa evite un caine, a pierdut controlul mopedului. In urma manevrei gresite, acesta si fiul sau, care se afla pe moped, au cazut pe carosabil, ambii suferind vatamari corporale pentru care au primit ingrijiri medicale la spital. Conducatorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,03 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care, in consecinta, i-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie si i s-a intocmit dosar penal.

Politia orasului Faurei, alaturi de echipajele de la Sectia 3 de Politie Surdila Gaiseanca, a efectuat o actiune, pe raza de competenta, cu scopul prevenirii accidentelor rutiere produse din cauza consumului de bauturi alcoolice, ocazie cu care au fost oprite in trafic 19 autovehicule si s-au aplicat un numar de 3 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 1.005 lei, conform OUG 195/2002. De asemenea, politistii au constatat o infractiune la regimul circulatiei rutiere, intocmind in acest sens un dosar penal. In urma actiunii, acestia l-au oprit in trafic pe B.A. (35 de ani), din comuna Rusetu, judetul Buzau, in timp ce conducea autoturismul, pe DJ 203, in localitatea Ulmu, fiind sub influenta bauturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand ca avea in aerul expirat o  imbibatie alcoolica de 0,65 mg/l, fapt pentru i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei si i s-a intocmit dosar penal.

Pe aceasi linie a consumului de alcool la volan, Politia orasului Ianca l-a depistat pe localnicul L.G. (24 de ani), in timp ce conducea autoturismul, pe o strada din localitatea de domiciliu, fiind sub influenta accentuata a bauturilor alcoolice. Cel in cauza a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand ca avea 0,78 mg/l alcool pur in aerul expirat, i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie si i s-a intocmit dosar penal. O alta patrula din cadrul Politiei orasului Ianca l-a depistat in trafic pe I.N. (26 de ani), din orasul Ianca, in timp ce conducea autoturismul, pe strada Salcamilor, fiind sub influenta bauturilor alcoolice. Tanarul in cauza a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur in aerul expirat, si a fost condus la Spitalul Faurei, unde i-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

In urma unui control de rutina, lucratorii Sectiei 2 de Politie Rurala Chiscani, aflandu-se in serviciul de control si supraveghere a traficului rutier, pe raza localitatii Silistraru, comuna Traian, au oprit in trafic autoturismul condus de I.C. (33 de ani), din localitatea Silistraru. Deoarece acesta emana miros de alcool, politistii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultand ca avea 0,47 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, unde i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie. I s-a intocmit dosar penal, conform OUG 195/2002 (republicata).

Pe raza municipiului, politistii au organizat si desfasurat o actiune de prevenire a faptelor antisociale comise cu violenta, ocazie cu care au legitimat 40 de persoane, dintre care 31 au fost controlate corporal sumar, au verificat 29 de autovehicule oprite in trafic si au aplicat 5 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 960 de lei, conform Legii 61/1991 si OUG 195/2002, ambele republicate.

In urma verificarilor, politistii din cadrul Politiei Municipiului l-au depistat pe V.O. (30 de ani), din municipiul Focsani, judetul Vrancea, in timp ce conducea autoturismul, pe Calea Calarasilor, din municipiul Braila, fiind sub influenta bauturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur in aerul expirat, i-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei si i s-a intocmit dosar penal, conform OUG 195/2002 (republicata).

Patrulele Serviciului Rutier actioneaza in aceasta perioada cu mai multe echipaje pentru prevenire si combaterea conducerii sub influenta alcoolului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-