Published On: vin, Dec 23rd, 2011

Detinutii braileni desfasoara activitati speciale de Sarbatori

Share This
Tags

Administratia Nationala a Penitenciarelor incurajeaza initierea si derularea activitatilor menite sa promoveze semnificatia si spiritul sarbatorilor de iarna, in randul persoanelor private de libertate.

Sarbatorile de Iarna reprezinta o perioada de mare incarcatura afectiva pentru toti oamenii, cu atat mai mult pentru persoanele private de libertate, care resimt mai acut lipsa familiei.

Pentru a marca magia Sarbatorilor de Iarna, in aceasta perioada, Penitenciarul Braila  organizeaza o serie de activitati specifice, astfel incat sa se asigure o paleta variata de manifestari si implicarea unui numar cat mai mare de persoane private de libertate in derularea acestora.

Printre actiunile, reunite sugestiv in „Proiectul de Craciun”, se numara activitati menite sa promoveze valorile si traditiile crestine, in randul persoanelor private de liberate. Astfel, pe langa programele artistice care cuprind obiceiuri traditionale romanesti (spectacole de colinde, Plugusorul, Sorcova) vor avea loc: slujbe religioase, concursuri tematice, expozitii cu obiecte confectionate de persoanele private de libertate, impodobirea bradului de Craciun de catre persoanele private de liberatete.

Implicarea persoanelor private de libertate in activitati de promovare a traditiilor romanesti si a obiceiurilor de iarna contribuie nu doar la cunoasterea semnificatiilor   religioase si morale ale acestora si la valorizarea unor norme crestine, ci si la formarea unor atitudini prosociale  si a respectului fata de semeni.

Astfel, detinutii vor redacta un supliment special al revistei Penitenciarului Braila “Incotro…”, dedicat Sarbatorilor de Iarna, membrii Corului Capelei Penitenciarului vor sustine un program de colinde pentru celelalte persoane private de libertate si se vor confectiona  diferite obiecte artizanale specifice sarbatorilor de iarna pe care le vor prezenta in cadrul unei expozitii organizate ulterior.

In zilele de 25.12.2011, 31.12.2011 si 01.01.2011 toate categoriile de persoane private de libertate vor beneficia de meniu festiv, iar pentru 6 persoane private de libertate aceste zile vor reprezenta sansa de a fi alaturi de familie si de cei dragi prin acordarea  unei recompense cu permisiunea iesirii din penitenciar pentru 24 de ore.

Conform  prevederilor legale O.M.J. 2714/2008, persoanele private de libertate vor beneficia la solicitarea acestora de un pachet suplimentar in greutate de 10 kg.

Comentarii

comentariu

About the Author

-