Published On: mar, Dec 6th, 2011

Despre sanatate

Share This
Tags

Nu spun nicio noutate ca cea mai des utilizata urare este de sanatate. In adevar, ce este mai de seama in viata unui om decat starea sa de sanatate, nici bogatiile, nici onorurile. Totul este desartaciune, totul isi pierde orice valoare in fata suferintelor fizice, ori psihice. Caci, de ce sa n-o recunoastem, si suferinta morala, oful, din inima recunoasterea ca “ma doare sufletul” este la fel, daca nu cumva mai dureroasa chiar decat o rana deschisa.

“Sanatate!” a devenit o urare ce tinde sa inlocuiasca banalul “Buna ziua!” ori, mai nou, “Sa aveti o zi buna!”. Este normal deci, sa te apuce groaza cand vezi ce se alege de tot sistemul destinat sanatatii oamenilor.

Cand asisti la exodul fara precedent al personalului medical peste fruntarii, cand vezi ca se inchid spitale, cand vezi unitati a caror dotare cu aparatura, cu medicamente si alte materiale sanitare este complet depasita fizic si moral, cand vezi cladiri ce trebuie sa gazduiasca suferinzi, ajunse in pragul demolarii naturale si ireversibile.

De parca n-ar fi de ajuns tot ce am mentionat mai sus, Guvernul ce ar trebui sa serveasca interesul public propune o lege aberanta, complet inechitabila pentru o mare categorie de oameni. Propune coplata serviciilor medicale! Doar asta si va exclude aproape in totalitate o parte a populatiei, anume pensionarii cu venituri mici si foarte mici, de la actul medical.

Amintim guvernantilor, aceste “masini” fara suflet si simtire, cateva lucruri. Sunt pensionari, destui la numar, care au cotizat pentru Sanatate cate 30-40 de ani(si mai mult!) fara a beneficia nici de o aspirina sau de o zi de concediu medical. Acelorasi pensionari li se opreste, din pensie, o contributie pentru Sanatate. Prin coplata vor fi obligati sa achite A TREIA taxa. Ce vreti lege mai aberanta! Sa platesti de trei ori pentru nimic!

Jenica Chiriac

Comentarii

comentariu

About the Author

-