Published On: joi, Dec 29th, 2011

Deputatul Cristian Rizea ii da replica lui Tanczos Barna

Share This
Tags

Dupa mediatizarea incidentului de la lotul U16 al echipei nationale de hochei pe gheata, in care singurul membru al echipei a fost agresat de coechipierii sai maghiari, presedintele Federatiei Romane de Hochei pe Gheata a facut cateva remarci la adresa lotului, sustinand ca echipa nationala nu reprezinta de fapt Romania, ci Tinutul Secuiesc, afirmatie care a contrariat opinia publica.

In replica, deputatul de Braila Cristian Rizea si-a exprimat punctul de vedere cu privire la declaratia presedintelui Federatiei, declarand ca este inadmisibil ca reprezentantul unei autoritati nationale in domeniul sportului sa spuna ca oricand acesta poate scoate membrii echipei din tara.

Deputatul Cristian Rizea considera incalificabile afirmatiile sefului Federatiei Romane de Hochei pe Gheata, Tanczos Barna. Declaratia socanta a unui presedinte de federatie romana face referire la faptul ca echipa nationala de hochei apartine de fapt Tinutului Secuiesc.

Ba mai mult Rizea considera complet deplasata ideea lui Barna potrivit careia este absolut normal faptul ca la inceputul unui meci international sa nu fie cantat Imnul Romaniei. Avand in vedere ca deputatul brailean are cunostinte solide in domeniul sportiv, facand parte din lotul national de polo, juniori, 1986, parlamentarul a declarat:

“In calitate de fost sportiv de performanta (component al lotului national de polo juniori, 1986), consider inadmisibil modul in care este tratat sportul in zilele noastre! Este pacat ca s-a permis sa se ajunga pana la un asemenea nivel! Un asemenea individ trebuie sa fie cercetat penal pentru atac la legile nationale ale unui stat democratic. Eu, ca roman si totodata cetatean european, ma simt ofensat de existenta si limbajul unor astfel de personaje, care atenteaza la identitatea unui intreg popor. Ii urez pe aceasta cale domnului Tanczos Barna drum bun, in caz ca se decide sa plece! Sunt convins ca romanii nu-i vor simti lipsa! In cazul de fata, l-as ruga chiar sa treaca de la amenintare, la fapte!”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-