Published On: mie, Dec 28th, 2011

Depunerea cererilor pentru subventie la motorina, pe ultima suta de metri

Share This
Tags

*Ultimele zile in care se mai depun cereri pentru subventia la motorina

In aceasta luna, la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Braila cetatenii au avut ocazia sa depuna cererile pentru finantare prin rambursare pentru motorina cu acciza redusa pentru anul 2012. Conform statisticilor APIA, numarul de cetateni ce beneficiaza de aceste subventii este de circa 400 la nivelul intregului Judet.

Ajutorul de stat se acorda producatorilor agricoli care sunt inscrisi in evidentele Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu suprafetele de teren pe care le exploateaza sau in Registrul agricol, Registrul plantatiilor viticole, alte evidente funciare, care sunt inregistrati in Registrul national al exploatatiilor (RNE) al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor cu efectivele de animale sau sa detina document de inregistrare, autorizare sanitar-veterinara pentru pasari, familii de albine, viermi de matase.

Acordul prealabil pentru finantare prin rambursare se emite de catre centrul APIA judetean, in termen de cel mult 30 de zile de la data depunerii cererii de acord prealabil pentru finantare prin rambursare.

Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre acciza standard si acciza redusa (stabilita la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura.

Comercializarea motorinei primite ca ajutor de la stat este pedepsita conform legii si beneficiarul va fi sanctionat cu amenda de la 5000 la 20.000 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-