Published On: mar, Dec 13th, 2011

De ce a crescut bugetul Serviciilor pentru 2012?

Share This
Tags

In cadrul unui interviu, premierul Romaniei a explicat motivul pentru care Serviciul Roman de Informatii se afla printre putinele organisme care au pentru anul 2012 un buget alocat mai mare decat in 2011. Pentru ca Opozitia a acuzat Guvernul ca da mai multi bani la serviciile secrete din dorinta Presedintelui de a aduce inapoi principiile pe care se baza Securitatea in perioada comunista, Emil Boc a tinut sa desluseasca misterul bugetului urias alocat SRI.

Astfel, incepand de anul viitor, in baza unei noi legi adoptate, fiecare cursa aeriana trebuie sa aiba, pe langa comandantul de bord, piloti si insotitori de bord, si un insotitor de bord responsabil cu securitatea, care trebuie sa fie platit din bugetul SRI. Aceasta lege a fost adoptata in urma cerintelor internationale pentru combaterea terorismului, care cer masuri sporite de precautie in avioane si nu numai.

“La SRI… nu stiu daca e bine sa spun sau nu, cred ca n-o sa ma condamne. Am adoptat o noua lege care spune ca trebuie sa ai însotitor de bord pe avioane, care trebuie sa fie platit de SRI, de anul viitor intra o asemenea prevedere”, a explicat premierul.

Cat despre bugetul pe 2012 al Serviciului de Protectie si Paza, si el marit fata de acest an, prim-ministrul a declarat ca aceasta crestere a bugetului se datoreaza faptului ca sediul Serviciului trebuie mutat din cladirea Guvernului, unde se afla acum, banii alocati in plus fiind pentru finalizarea lucrarilor de constructie la noul sediu.

Incercand sa inlature ideea rautacioasa a unora ca la Servicii banii se cheltuiesc haotic si iresponsabil, premierul a tinut sa puna in evidenta rigurozitatea cu care trateaza conducerea Serviciului Roman de Informatii banii alocati in fiecare an: “Nu sunt cheltuieli de alta natura, asa cum ar încerca unii sau altii sa spuna. SRI a fost un serviciu care întotdeauna a fost extrem de prudent si de riguros cu cheltuirea banului public”, a declarat premierul Emil Boc.

Comentarii

comentariu

About the Author

-