Published On: joi, Dec 8th, 2011

Daca nu dati, nu inseamna ca nu se afla

Share This
Tags

Ziarul prezidential Adevarul trece, pe langa criza de lichiditati (specifica presei scrise, dar si, mai ales, tuturor afacerilor miliadarului Patriciu), printr-un grav scandal de cenzura. Interesant e ca, in acest caz, mecanismul cenzurii e total opus celui consacrat. Textul despre cedarile business-urilor lui Boureanu catre terti a aparut pe print, dar a fost interzis pe site.

Ceea ce denota, pe de o parte, ca stapanirea plantatiei s-a prins ce subiect neplacut are-n ziar mult prea tarziu ca sa mai mai poata opri bulgarele care se rostogoleste, respectiv, pe de alta parte, ca, in contextul prabusirii ametitoare a presei scrise, Internetul a devenit mai important in economia jocului politic. si, nu in ultimul rand, ca faimosul onomatopeic Gregoar, pre numele lui mirenesc Cartianu, nu-i singurul imbecil platit degeaba acolo.

Scandalul in sine e o prostie. In primul rand, subiectul mai aparuse in presa, nu stiu daca neaparat asa cum a fost prezentat acum. Deci pasarea afacerilor inglodate-n datorii ale lui Boureanu, care nu mai e demult o miza politica majora, catre terti straini dubiosi era deja notorie. Blocandu-l administrativ, nu faci, gratie aceluiasi Internet, decat sa-l popularizezi. Fiindca lumea scrie si disemineaza rapid astfel de circuri. In al doilea rand, aici se aplica expresia pe care am auzit-o de la un coleg mult mai experimentat decat mine cand eram doar un pusti entuzist care abia lua contact cu presa politica: “daca nu dam noi, nu inseamna ca nu se afla”.

Daca se intampla mizeria asta ciobaneasca la Jurnalul National, unde Alex Nedea, autorul articolului, a lucrat ani buni inainte sa plece la Adevarul, lua foc toata presa ca-i opresiune politica si cenzura in trustul mogulului cel rau. Daca-i la vizionarul Costache Patriciu, organizatiile si analistii media, plus societatea (poreclita) civila tac in cor ca rahatii-n tufe, se umfla pentru impresie doua-trei valuri de atmosfera pe Net (in afara de Obae, nici un relevant n-a considerat normal sa se aplece asupra subiectului) si se trece peste, vorba clasicului Sorin Vintu…

UPDATE: L-au ridicat, acum vreun sfert de ceas, pe site. Nici de-o cenzura cum trebuie nu-s in stare.

Comentarii

comentariu

About the Author