Published On: mar, Dec 20th, 2011

Contestatiile privind fotoliul de lider al Senatului, respinse de Curtea Constitutionala

Share This
Tags

In cursul zilei de ieri, Curtea Constitutionala avea programata sedinta in care aveau sa se discute cele doua contestatii depuse cu ocazia schimbarii Presedintelui Senatului. Mircea Geoana a anuntat pe data de 23 noiembrie ca a depus o contestatie la Curtea Constitutionala privind inlaturarea sa de la conducerea Camerei Superioare a Parlamentului.

Pe aceeasi linie, partidul din care facea atunci parte Mircea Geoana si din care a fost exclus ulterior, PSD, a anuntat la randul sau, pe 7 decembrie, prin vocea senatorului Dan Sova, ca au depus o sesizare la acelasi for, prin care contesta modalitatea de alegere a noului presedinte al Senatului, Vasile Blaga.

Instanta a analizat cele doua contestatii, precum si motivele invocate de parti, si a decis respingerea lor, deciziile fiind luate cu majoritate de voturi. In acelasi timp, solutia data de Curtea Constitutionala in cele doua sesizari este definitiva, Mircea Geoana si PSD neimaiavand alta cale de atac.

Comitetul Executiv National al PSD a decis, pe 22 noiembrie, cu 50 de voturi pentru, 5 impotriva si 3 abtineri, ca Mircea Geoana sa fie exclus din partid, masura de sanctiune propusa de Comisia de Arbitraj, condusa de senatorul PSD Dan sova.

Comentarii

comentariu

About the Author

-