Published On: mie, Dec 7th, 2011

Conditiile APIA pentru subventia la motorina

Share This
Tags

*In cursul acestei luni se depun cererile pentru finantare prin rambursare pentru motorina cu acciza redusa pentru anul 2012

Conform H.G. nr. 408/2010 si O.M.A.D.R. nr. 126/2010 cu modificarile si completarile ulterioare, cererea de acord prealabil pentru finantare prin rambursare se depune la centrul APIA judetean Braila, pe raza caruia se afla exploatatiile agricole pentru care se solicita ajutorul de stat sau unde a fost depusa cererea de plata pentru sprijinul pe suprafata.

Ajutorul de stat se acorda producatorilor agricoli care sunt inscrisi in evidentele Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu suprafetele de teren pe care le exploateaza sau in Registrul agricol, Registrul plantatiilor viticole, alte evidente funciare, care sunt inregistrati in Registrul national al exploatatiilor (RNE) al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor cu efectivele de animale sau sa detina document de inregistrare, autorizare sanitara veterinara pentru pasari, familii de albine, viermi de matase.

Totodata acestia trebuie sa detina o suprafata totala de teren pe care exploateaza de minimum 1,0 ha, iar suprafata parcelelor agricole sa fie de cel putin 0,3 ha. In cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de cel putin 0,1 ha.

Beneficiarii trebuie sa exploateze, sa detina sau sa creasca animale, pasari, familii de albine sau viermi de matase in vederea obtinerii productiei agricole pentru care solicita ajutorul de stat si sa utilizeze instalatii de irigat actionate cu motoare termice.

Destinatarii nu trebuie sa fie in dificultate financiara in sensul Liniilor directoare comunitare privind ajutorul de stat pentru salvarea si restructurarea firmelor aflate in dificultate, respectiv persoane care constituie subiectul procedurilor de faliment, reorganizare judiciara sau lichidare.

Acordul prealabil pentru finantare prin rambursare se emite de catre centrul APIA judetean, in termen de cel mult 30 de zile de la data depunerii cererii de acord prealabil pentru finantare prin rambursare.

Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre acciza standard si acciza redusa (stabilita la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura.

Comentarii

comentariu

About the Author

-