Published On: Soare, Dec 11th, 2011

Comisia Europeana ne lauda pentru reforma din Justitie

Share This
Tags

Dupa cum reiese din Raportul care urmeaza sa fie facut public miercuri in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare( MCV), Executivul Uniunii Europene se declara impresionat de masurile pe care autoritatile de la Bucuresti le-au luat in ultimul an pentru reformarea sistemului judiciar si pentru limitarea coruptiei. Astfel, asa cum arata o copie a Raportului, oficialii Uniunii Europene saluta “masurile semnificative” intreprinse de catre Guvernul roman si agentiile deconcentrate pentru o mai buna functionare a Justitiei din Romania.

Totusi, laudele nu trebuie sa ii faca pe guvernantii romani sa se culce pe o ureche, deoarece autoritatile de la Bruxelles ne indeamna sa continuam pe aceeasi linie a eforturilor depuse, cu scopul de a obtine noi progrese in ceea ce priveste combaterea coruptiei.

Reprezentantii Comisiei Europene se declara nemultumiti de tergiversarea unor dosare importante de coruptie, uneori ani la rand, si spun ca in cursul anului urmator vor decide daca Romania si Bulgaria vor mai trebui monitorizate anual pentru a vedea rezultatele pozitive ale reformei la nivel judiciar.

Comentarii

comentariu

About the Author

-