Published On: mie, Dec 21st, 2011

Comert ilegal cu brazi si pocnitori

Share This
Tags

In perioada Sarbatorilor de iarna 2011-2012, politistii braileni desfasoara activitati in cadrul campaniei “Foc de Artificii”, demarata la nivel national, pentru verificarea comercializarii intr-un cadru legal a articolelor pirotehnice de catre persoanele fizice si juridice, precum si depistarea infractiunilor la regimul silvic.

Astfel, ieri, la orele 15.25, lucratori din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila-Detasamentul 3 Însuratei, în timp ce actionau pe raza orasului Însuratei, l-au identificat pe C.D. (26 de ani), din acelasi oras, care oferea spre vânzare petarde.

La fata locului s-au deplasat politisti din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, care au preluat cercetarile, stabilind ca tânarul depistat detinea fara drept un numar de 4.980 de petarde, cu intentia de a le comercializa. Acestea au fost ridicate în vederea continuarii cercetarilor si în cauza s-a întocmit dosar penal pentru detinere fara drept de obiecte pe baza de materii explozive, conform Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive.

Tot ieri, între orele 11.00-16.00, efective de politisti din cadrul Serviciului de Ordine Publica, Serviciului de Investigare a Fraudelor si Biroului Proximitate, în cooperare cu lucratori din cadrul Serviciului Judetean de Informatii si Protectie Interna Braila, de la Ocolul Silvic Lacu-Sarat, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si de Vânatoare Focsani si Garda Nationala de Mediu-Comisariatul Judetean Braila, au actionat în zona pietelor agroalimentare din municipiu, pentru prevenirea si combaterea comertului ilegal cu brazi.

Pe timpul actiunii, au fost legitimate 26 de persoane, dintre care doua au fost conduse la sediul Politiei pentru verificari, au fost controlati 3 agenti economici, oprite si verificate în trafic doua autovehicule, aplicate doua sanctiuni contraventionale, în valoare totala de 1.000 de lei, conform Legii 12/1990, privind protejarea populatiei împotriva unor activitati comerciale ilicite.

De asemenea, au fost confiscati un numar de 12 pomi de Craciun, valorând aproximativ 720 de lei, care au fost predati la Ocolul Silvic Lacu-Sarat, în vederea valorificarii în conditiile legii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-