Published On: vin, Dec 16th, 2011

Comasarea alegerilor

Share This
Tags

La nu stiu ce Congres, un oarecine, pupincurist de serviciu, a facut propunerea ca Ceausescu sa fie ales pe viata. Spre cinstea lui, Ceasescu a refuzat.

Cum istoria se tot repeta, Puterea actuala aspira spre un ideal similar, anume sa se instaleze pe viata. Altminteri nu se explica tot felul de initiative care mai de care cu tendinta vadita. Ca adept al democratiei autentice, n-am nimic impotriva sa castige oricate alegeri doresc. Da, dar sa le castige pe bune, pea devaratelea, nu cu tertipuri si furtisaguri.

Ce vrea sa zica aceasta comasare? Alegatorul se va trezi cu un morman(fara exagerare!) de buletine de vot, unul pentru primar, altul pentru Consiliul Local, pentru Presedinte de Consiliu Judetean, pentru Parlament(daca nu se schimba Constitutia, doua buletine, pentru Camera si pentru Senat). Ati numarat cate s-au adunat?! Sunt, pe putin, sase buletine? Sunt!

Cu acest morman de “maculatura” in brate, alegatorul va intra in cabina si ce va face? Din doua una, ori va pune stampila la plesneala, ca sa scape mai repede, ori se va apuca sa le citeasca pe fiecare, lucru care ii va lua 15-20 minute pe putin.

Daca prezenta la urne va fi una buna si daca toti alegatorii vor tine sa voteze in cunostinta de cauza, atunci intregul proces electoral va trebui sa dureze mai mult de o zi.

Cine are de castigat din toata aceasta bulibaseala? Fara doar si poate ca actuala Putere! Si atunci intreb, ce mai atatea scrutinuri electorale, nu-i mai bine sa-i alegem pe viata?!

Si asa vedem ca Parlamentul a devenit obiect de decor, amar Guvernul adopta legi prin asumarea raspunderii. De ce naiba sa mai avem si Parlament? La ce ne foloseste?

Daca nu se face urgent ceva, adio democratie!

Jenica Chiriac

Comentarii

comentariu

About the Author

-