Published On: vin, Dec 2nd, 2011

Calorifere reci de Sarbatori

Share This
Tags

*Banuielile primarului Aurel Simionescu s-au adeverit si brailenii au ramas fara caldura in toiul iernii

Cu toate subventiile oferite de autoritati, cel mai probabil brailenii isi vor petrece sarbtorile de iarna in frig.

Primarul Aurel Siminescu se distanteaza de aceasta problema intrucat el ca si autoritate locala si-a platit datoriile catre CET, lasandu-i pe brailenii rau-platnici in rolul de tap ispasitor. “Asa cum banuiam, s-a oprit pe CET gazul, eu sper ca zilele astea sa lamurim lucrurile. Din fericire, nu este foarte rece afara, dar asta nu inseamna ca asa trebuie sa stam. Va spuneam insa, si o spun inca o data, daca noi nu reusim in luna decembrie sa colectam de la populatie in jur de 20 de miliarde de lei vechi, din cele 65 datorie plus cele 30 aferente lunii noiembrie, pentru ca ne-am dus la 100 de miliarde, atunci eu o spun cu toata responsabilitatea ca este posibil ca de Sarbatori sa nu avem apa calda si caldura. Noi am dat drumul la platile respective, nu avem nicio datorie din punctul de vedere al autoritatii locale, problema este ca si ajutoarele de la Guvern si ajutoarele de la noi se proceseaza. De-asta am pus subventii, ca sa putem sa platim subventia, ajutoarele se proceseaza nominal”, a declarat Aurel Simionescu.

Potrivit primarului este de datoria CET-ului sa-I faca pe oameni sa-sI plateasca datoriile si sa inteleaga gravitatea situatiei. “Cei de la CET trebuie sa mearga la Asociatiile de Proprietari, sa poata sasi discute aceste lucruri la modul calm, la modul linistit, dar la modul la care trebuie sa iI facem pe oameni sa inteleaga ca nu se poate sa avem o datorie aferenta aproximativ a trei luni de producere a caldurii”.

Printre cei care au ramas fara caldura se afla si braileni care sunt cu plata intretinerii la zi dar si elevii din mai multe scoli brailene. “Evident ca este o nemultumire din partea celor care sunt cu plata la zi, dar avem o nemultumire vis-a-vis si de scoli, pentru ca sumele respective sunt platite, suntem la zi, la zi in sensul ca in decembrie, in prima decada a lui decembrie trebuie sa platesc consumul lui noiembrie, nu pot sa platesc in avans, dar nu avem, inca o data, niciun fel de datorie sI sunt si vor fi in continuare si scoli care vor avea astfel de probleme”, a precizat edilul sef.

Comentarii

comentariu

About the Author

-