Published On: mie, Dec 21st, 2011

Calin Stoia, trimis in judecata intr-un nou dosar de coruptie

Share This
Tags

Calin Stoia a fost trimis in judecata de catre procurorii Serviciului Teritorial Cluj din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie pentru trafic de influenta. In rechizitoriul intocmit de anchetatori se arata ca Stoia i-a dat de inteles unuia dintre denuntatori ca ar avea influenta printre membri importanti din Guvern pentru alocarea unor sume de bani din fondul de rezerva al Guvernului.

Mai mult, din cercetari reiese ca Stoia i-ar fi spus denuntatorului ca el este de acord sa intervina printre functionarii din Guvern numai cu o conditie, respectiv aceea ca oamenii implicati sa primeasca 10% din valoarea proiectului care urma sa fie finantat, adica 100.000 de euro.

Astfel, Calin Stoia a dat asigurari persoanelor care l-au denuntat ca influenta sa fata de unii oameni cu atributii de decizie din Guvern ii va ajuta pe acestia sa obtina o alocare de fonduri printr-o hotarare de Guvern pentru primaria din comuna Ionesti, judetul Valcea.

Motivul pentru care denuntatorii au hotarat sa il reclame pe Stoia la Directia Nationala Anticoruptie a fost acela ca, in ciuda asa-zisei “interventii” la oamenii din Guvern, primaria din Valcea nu a primit niciun ban din Fondul de rezerva intre anii 2010-2011.

Calin Stoia este in prezent in stare de arest preventiv intr-un alt dosar de coruptie, cel care il vizeaza si pe primarul Clujului, Sorin Apostu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-