Published On: lun, Dec 19th, 2011

Braila, in competitia pentru titlul de “Capitala Verde a Tarii

Share This
Tags

Astazi este ultima zi in care primariile din tara se mai pot inscrie in aceasta competitie, anul acesta putandu-se inscrie, in premiera, toate primariile de orase, nu numai cele resedinta de judet, ca in anii trecuti.

“Incurajez inscrierea oraselor in aceasta competitie destinata autoritatilor locale ce au avut cele mai mari reusite din punct de vedere al programelor de mediu. Desi criteriile sunt riguroase, vreau sa subliniez importanta pentru comunitate de a detine, timp de un an de zile, acest titlu”, a declarat Ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Astfel, Braila alaturi de alte 12 primarii din tara, lupta pentru titlul de “Capitala Verde”, in urma castigarii competitiei orasul nostru putand deveni un model de urmat pentru toate orasele si autoritatile locale din tara.

Braila se incadreaza in categoria a III-a, respectiv a oraselor cu peste 200.000 de locuitori, iar criteriile de selectie vor fi proiectele initiate de autoritatile locale pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, zonele urbane verzi, managementul deseurilor, precum si strategia locala de mediu existenta.

Decernarea premiilor se va desfasura la Bucuresti in luna februarie, orasul cu cele mai multe puncte acumulate la evaluarea juriului obtinand pentru un an titlul de “Capitala Verde a Tarii”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-