Published On: vin, Dec 16th, 2011

Au inceput confiscarile de brazi comercializati ilegal

Share This
Tags

Ieri, intre orele 9.00-16.00, efective de ofiteri din cadrul Serviciului de Ordine Publica si Serviciului de Investigare a Fraudelor, impreuna cu agenti de la Biroul Proximitate si Biroul Ordine Publica, in cooperare cu lucratori din cadrul Serviciului Judetean de Informatii si Protectie Interna Braila, de la Ocolul Silvic Lacu-Sarat si Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare Focsani au actionat in zona pietelor agroalimentare din municipiu, pentru prevenirea si combaterea comertului ilegal cu brazi.

Pe timpul actiunii, au fost legitimate 48 de persoane, dintre care 6 au fost conduse la sediul Politiei pentru verificari, au fost controlati 4 agenti economici, oprite si verificate in trafic 26 de autovehicule, aplicate 6 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 5.000 de lei, una conform Legii 171/2010, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, si 5 conform Legii 12/1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

Totodata, au fost confiscati un numar de 65 de brazi, valorand aproximativ 3.530 lei, care au fost predati la Ocolul Silvic Lacu-Sarat, in vederea valorificarii in conditiile legii.

Astfel de actiuni vor fi desfasurate si in perioada urmatoare.

La orele 10.00, ofiteri de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au depistat-o, in zona Pietei Halelor, pe G.G. (45 de ani), care, in calitate de administrator al unei societati comerciale din Braila, a expus spre vanzare un numar de 17 pomi de Craciun, fara sa detina aviz de insotire primar.

Fata de aceasta a fost luata masura sanctionarii contraventionale si confiscarea brazilor, in valoare aproximativa de 1.360 lei, conform prevederilor Legii 12/1990, republicata.

Comentarii

comentariu

About the Author

-