Published On: Soare, Dec 18th, 2011

Aparatura noua pentru Spitalul Judetean Braila

Share This
Tags

*Stancu face investitii de milioane de euro pentru sanatatea brailenilor

Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, a dezvaluit intr-o conferinta de presa ca are planuri mari in ceea ce priveste investitia, pentru anul 2012, in Spitalul Judetean Braila. Noutatile acestuia constau in primul rand in aparatura de ultima generatie de care vor beneficia toti brailenii.

In proiectul pe anul 2012  este prevazuta achizitionarea unui scintigraf, a carui functie de baza o reprezinta rezolvarea problemelor interne vitale.

O noutate pentru Romania o reprezinta angiograful biplan, un aparat extrem de necesar sectiei de cardiologie si pentru embolizare, care da o imagine detaliata locului unde se intervine cu operatia, singurul doctor din Romania care vrea sa se implice in aceasta sectie de embolizare fiind domnul Dima Stefanita. “Un alt aparat care ne este necesar pentru cardiologie investigationala si pentru embolizare se numeste angiograf biplane si este o noutate pentru Romania. Acesta este necesar pentru sectia de cardiologie, la care sper sa incepem in foarte scurt timp, el are o incapere speciala pentru astfel de interventii, la ficat, pe creier, pentru a inlatura anumite tumori. Exista o substanta care se numeste Onix, care cand se aplica acolo, taie alimentarea tumorii cu vasele de sange.

Avem o conventie verbala cu singurul doctor din Romania, Dima Stefanita, care vrea sa se implice in aceasta sectie de embolizare si care probabil va fi singura, deocamdata, cel putin din Romania, pentru ca sunt foarte putini doctori specializati in embolizare. Acest aparat radiograf biplan da o imagine foarte exacta, o imagine tridimensionala, care reda cu exactitate locul interventiei,” a declarat presedintele Consiliului Judetean.

Un alt aparat de care Spitalul Judetean va beneficia in 2012 este un accelerator liniar de particule care va fi instalat in Corpul B al Spitalului. Braila este al patrulea oras care va beneficia de acest aparat, dupa Bucuresti, Iasi si Cluj, cu ajutorul acestui accelerator liniar de particule rezolvandu-se problema radioterapiei. “Un alt aparat pe care dorim sa-l achizitionam este un accelerator liniar de particule, pentru ca mutam de la psihiatrie, ca sa poata sa isi faca treaba si colegii de la Municipiu, sa le eliberam zona, vom face la Corpul B aceasta investitie. Acest accelerator liniar de particule rezolva problema radioterapiei. Nu mai facem radioterapie dupa ureche, cu fel de fel de lucruri ancestrale, cu utilaje din astea care sunt de cand e spitalul. Avem o doctorita foarte buna acolo, doamna doctor Deac, am auzit numai lucruri frumoase despre ea. De la Iasi pana la noi nu mai este niciunul, mai are Bucurestiul, Clujul, dar noi urmarim in prim-plan sa rezolvam problema noastra, a bolnavilor din Braila,” a dezvaluit Gheorghe Bunea Stancu.

Totalul investitiei facute de Consiliul Judetean Braila este de 3.6 milioane de euro, montajul financiar fiind de doar 1.6 milioane de euro, restul platindu-se pe o perioada de 2 ani pe credit furnizor.

O alta prioritate pe anul 2012 o reprezinta cele 11 sali de operatie care vor avea echipamente noi, investitia ajungand la 4 milioane de euro, dar si reabilitarea intreaga a spitalului si a Terapiei Intensive, unde s-au platit deja 14 miliarde in 2011, dar ea ajunge la o suma totala de 76 de miliarde, numai constructia. (A.N.)

Comentarii

comentariu

About the Author

-