Published On: mar, Dec 27th, 2011

An nou, Cod Rutier Nou

Share This
Tags

In aceasta perioada, in Comisia de Specialitate din Camera Deputatilor se dezbat prevederile noului proiect de Cod Rutier. Daca textul va primi aviz favorabil, este posibil ca inceputul de an sa vina cu un nou Cod Rutier.

Dispozitiile noului Cod Rutier ii ard la buzunar pe soferii vitezomani, amenzile pentru depasirea limitelor legale putand ajunge pana la 7.000 de lei, adica 100 de puncte de penalizare. Aceasta sanctiune se va aplica in cazul in care conducatorul auto depaseste viteza legala admisa pe respectivul sector de drum cu mai mult de 60 km/h, sau, si mai grav, circula pe contrasens.

Avand in vedere ca amenzile contraventionale se aplica in functie de salariul minim pe economie, iar acesta va creste la 700 de lei din 2012, si valoarea punctului de penalizare va creste proportional, el fiind stabilit la echivalentul a 10% din salariul minim pe economie la nivel national.

O notiune noua introdusa in noul proiect de Cod Rutier se refera la “comportamentul agresiv”, definit ca “efectuarea în mod voluntar a unor manevre excesive în timpul conducerii, de catre un conducator de autovehicul, prin care acesta pericliteaza siguranta circulatiei”.

O alta noutate consta in examenul de conducere, care va trebui promovat din 2012 si de posesorii de motoscutere, acestia fiind nevoiti sa detina permis de conducere daca vor vrea sa iasa pe drumurile publice pe un moped.

Comentarii

comentariu

About the Author

-