Published On: lun, Dec 5th, 2011

AJOFM sprijina brailenii in cautarea unui loc de munca

Share This
Tags

Masurile de stimulare sunt reglementate de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, se adreseaza persoanelor care primesc indemnizatie de somaj si absolventilor, in cazul in care se angajeaza  pentru program normal de lucru, pe o perioada mai mare de 12 luni. Masurile active de stimulare adresate solicitantilor de loc de munca, se acorda la cerere, din bugetul asigurarilor pentru somaj. Completarea veniturilor salariale poate fi solicitata de catre persoanele care primesc indemnizatie de somaj, provenite din munca, in conditiile in care se angajeaza, pentru program normal de lucru, pe o perioada mai mare de 12 luni. La nivelul judetului Braila, in primele 10 luni ale a.c., 318 persoane au solicitat acordarea acestei masuri active.

Stimularea mobilitatii fortei de munca

Prima de instalare, neimpozabila, este de sapte ori mai mare decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data instalarii si se acorda persoanelor care in perioada in care beneficiaza de indemnizatii de somaj se incadreaza, potrivit legii, intr-o alta localitate si, ca urmare a acestui fapt, isi schimba domiciliul.

Prima de incadrare, neimpozabila, este de doua ori mai mare decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data acordarii si se acorda persoanelor care in perioada in care beneficiaza de indemnizatii de somaj se incadreaza, potrivit legii, intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 50 km de localitatea in care isi au domiciliul stabil.

Aceste prime se restituie integral de catre angajat daca, intr-o perioada mai mica de 12 luni, de la data incadrarii in munca, inceteaza raporturile de munca din motive imputabile lui. In primele 10 luni ale a.c. 11 persoane, din judetul Braila, au solicitat acordarea primelor privind mobilitatea fortei de munca, arata un comunicat al AJOFM Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-