Published On: mie, Dec 21st, 2011

AJOFM ii ajuta pe brailenii concediati, sa se reorienteze profesional

Share This
Tags

In vederea adoptarii unor masuri pentru combaterea somajului si prevenirea efectelor sociale nefavorabile ale acestuia, in cazul concedierilor colective, angajatorii au obligatia sa instiinteze pentru ocuparea fortei de munca, cu cel putin 30 de zile calendaristice anterioare emiterii deciziilor de concendiere. In perioada preavizului, agentiile pentru ocuparea fortei de munca acorda servicii de preconcediere angajatilor ce vor fi concediati, servicii ce au ca scop prevenirea si reducerea efectelor sociale nefavorabile ale restructurarii activitatii angajatorilor si care constau in principal in informarea privind prevederire legale referitoare la protectia somerilor si acordarea serviciilor de ocupare si formare profesionala. Angajatii de la AJOFM au datoria de a plasa locurile de munca vacante existente pe plan local si intruirea in ceea ce priveste modalitatile de cautare a unui loc de munca. Totodata acestia trebuie sa-i reorienteze profesional pe oameni, in cadrul unei unitati sau prin cursuri de formare de scurta durata si sa le ofere consiliere, cu privire la masurile de combatere a somajului.

Pana in acest moment, doar doi angajatori din domeniul constructiilor, cu sediul social in judetul Braila au comunicat intentia de a efectua concedieri colective.

Multi angajatori din domeniul constructiilor nu efectueaza in aceasta perioada concedieri, deoarece in primavara, cand si-au reluat activitatea, au incadrat in munca someri pe perioada determinata, iar acum in perioada sezonului rece, durata pentru care au fost incheiate contractele individuale de munca expira la termen.

Comentarii

comentariu

About the Author

-