Published On: mie, Dec 14th, 2011

Aflux de viroze respiratorii la Braila

Share This
Tags

*Desi Ministerul Sanatatii a repartizat peste 20000 de vaccinuri antigripale in Braila, multi cetateni zac la pat din cauza virozelor respiratorii

Chiar daca iarna a inceput cu temperaturi de primavara, multi braileni au luat cu asalt farmaciile pentru tratamente impotriva infectiilor respiratorii. In ultima saptamana cazurile de viroze respiratorii au fost in crestere, cei mai afectati fiind copiii si batranii.

Cu toate ca mii de vaccinuri au fost distribuite medicilor de familie, acestia au inregistrat tot mai multe cazuri de viroze, unii dintre braileni avand nevoie chiar de spitalizare.

Copii, persoanele peste 65 de ani si bolnavii cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, au fost cei care au avut prioritate la vaccinare dar tot mai multi din aceste categorii s-au prezentat la medicul de familie sau chiar la spital cu  afectiuni ale cailor respiratorii.

Pana in momentul de fata, la nivelul Judetului Braila s-au inregistrat peste 800 de cazuri de infectii respiratorii, cei mai afectati fiind copii de pana in 14 ani si batranii. Dupa obiceiul romanului de a nu merge la medic decat in ultimul moment, din cele 300 de cazuri de pneumonie, unele au fost atat de grave incat au necesitat spitalizare.

Informam cetatenii ca gripa sezoniera este data de virusul gripal uman circulant in acest sezon, fata de care populatia se poate proteja prin vaccinare. Gripa sezoniera este cauzata de un virus care infecteaza tractul respirator superior si inferior: nasul, sinusurile, gatul si plamanii. Debutul gripei este brusc, iar persoanele afectate reclama o stare generala proasta, simptomele obisnuite pentru gripa fiind febra, frisoanele, tusea, durerile musculare si articulare, cefaleea, oboseala si astenia.

Comentarii

comentariu

About the Author

-