Published On: joi, Dec 8th, 2011

Doar 160 de asociatii de proprietari din 800 vor avea caldura de Sarbatori

Share This
Tags

*In urma compromisului dintre primar si directorul CET Braila, o parte din cetatenii orasului beneficiaza de agent termic

Primarul Aurel Simionescu solicita brailenilor sa incerce sa-si plateasca datoriile care le au la intretinere si cere ajutorul CET-ului pentru a avea o mai buna organizare in ceea ce priveste informarea cetatenilor datornici. Pe langa cele 160 de asocialtii de proprietari care vor beneficia de caldura si apa calda se mai numara si institutii brailene precum scoli si gradinite. “In momentul de fata circa 160 de asocialtii de proprietari vor primii caldura plus institutiile aflate in Braila si radordate la sistemul de centralizare, scoli, gradinite,” a declarat primarul Brailei.

Desi lucrurile au evoluat fata de anul 2008 cand datoriile catre gaze erau de 150 de miliarde, azi fiind doar de 90 de miliarde, furnizorii au impus ca platile sa se faca in avans. “ Eu vreau sa va spun ca in 2008 datoria la 1 noiembrie catre gaze era de circa 150 de miliarde iar acum este de 90 de miliarde, deci lucrurile au evoluat, am facut plati, datoria a scazut, numai ca intre timp si creditarea a scazut si de asemenea conditiile de gaz. Romgazul, primul furnizor ca dupa aceea este Transgazul si dupa aceea este cel care distribuie, a impus regula ca suma estimata pentru consumul de gaz in luna urmatoare sa fie platita in avans, deci in decembrie trebuie platita suma pentru ianuarie. In conditiile astea, datoria aceasta de 90-100 de miliarde de lei se transforma practic in 200 de miliarde de lei daca e sa platesti consumul estimat pe decembrie si pe ianuarie,” a precizat la conferinta saptamanala primarul Aurel Simionescu.

Edilul Brailei s-a declarat nemultumit de nepasarea cetatenilor orasului si a precizat faptul ca acestia s-au obisnuit sa nu-si plateasca datoriile. “Nu cred ca trebuia sa ajungem asa, trebuie sa stim toti ca trebuie sa se faca plati pentru serviciile pe care le primim si eu atentionez ca avem datornici importanti si la apa si la salubritate deci nu putem ramane la ideea ca cineva vreodata ne va face toate aceste servicii si noi nu vom platii serviciile pe care le primim,” a declarat Simionescu.

Cu toate ca brailenii nu au facut coada in aceasta saptamana pentru a platii datoriile catre CET, primarul si-a facut datoria si a semnat toate cele 4771 de cereri de ajutor pentru incalzire. “Am semnat si toate solicitarile de ajutor pentru incalzire, au fost 4771, suma estimata este undeva in jurul a 4,7 – 4,8 miliarde, partea noastra de ajutor, partea locala si in jur de 4,5 miliarde ajutorul de la nivel national. Noi viramentul l-am facut catre Directia de Asistenta Sociala dar trebuie facute formalitatile respective si trebuie facuta si virarea sumei catre cei de la gaz. Dar inca odata spun ca suma cea mai importanta trebuie colectata de la nivelul asociatiilor de proprietari , noi trebuie sa platim macar suma pe care o consumam pentru luna respectiva,” a precizat Aurel Simionescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-