Published On: joi, Noi 17th, 2011

Un subiect ce nu poate fi inchis – Recensamantul

Share This
Tags

Dupa incheierea recensamantului, nimeni nu a mai spus ceva despre organizarea dezastruoasa a acestuia, dar mai ales despre intentiile ascunse ale organizatorilor, de a caror lipsa nu a reusit nimeni sa ne convinga.

Toata lumea a incercat sa puna balbaielile de la recensamant in spatele INS, ignorand – cu ajutorul lipsei oricarei informari de la nivel guvernamental – ca seful suprem al acestui proces a fost nimeni altul decat domnul Traian Igas, impotriva caruia USL va depune, de altfel, o motiune simpla. Problema nu a fost INS, ci cei de deasupra lor, care au contribuit decis si voit la toata debandada. Imi este si in ziua de astazi extrem de greu sa cred ca acele declaratii ale purtatorului de cuvant al INS, pe tema CNP, au fost pur si simplu o greseala a omului respectiv. Eu cred ca au reprezentat adevarul, un adevar modificat dupa cateva ore, prin pozitii aberante si o concediere a „tapului ispasitor”.

Zilele acestea am primit la „redactie” o noua dovada a faptului ca acest recensamant a urmarit construirea unei baze de informatii extrem de fidele, cu privire la datele de identificare a persoanelor. Si mai ales ca acest recensamant nu s-a incheiat la data stabilita prin lege, incercandu-se, prin intermediul administratorilor de bloc, completarea datelor ulterior incheierii oficiale a procesului. Apropo, daca Igas nu avea nicio raspundere, de unde implicarea „Organului de Politie”?

Am fost acuzat, in diferite medii „prietene”, ca as fi fost un instigator impotriva ordinii de stat si de partid, pentru faptul ca am ridicat problema colectarii CNP-urilor la recensamant. Intuiesc ca deranjamentul a venit mai degraba din faptul ca multi cetateni ne-au impartasit temerile lor, dar asta este o alta discutie si problema celor in care nimeni nu mai are incredere.

Despre buna-credinta a institutiilor care nu vor sa valideze un referendum, desi stiu ca, in baza celor mai recente date, acesta a avut o prezenta de peste 50%, nu vorbeste insa nimeni. }i este o dovada ca aceste date sunt folosite de actuala putere dupa cum ii convine. Asa cum spera sa ii “convina” si in alegerile de la anul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-