Published On: vin, Noi 25th, 2011

Un nou gest incalificabil al PDL

Share This
Tags

*Marti, in Camera Deputatilor, PDL a mai dat inca o data dovada propriei valori si a opiniei sale reale despre ceea ce inseamn cultura si educatie.

Marea majoritate a parlamentarilor coalitiei de guvernare au votat impotriva propunerii legislative care prevedea ca in prima zi de sambata a fiecarei luni sa fie decretata Ziua Portilor Deschise la muzee, case memoriale si colectii specifice, pentru elevii de pana la 18 ani si pentru studenti. Dupa ce, la Senat, initiativa legislativa fusese adoptata cu doar vreo doua voturi impotriva… Am fost initiator al acestei propuneri, insa ceea ce ma infurie nu este faptul ca nu a avut suport politic, ci ca a fost luata o decizie care pur si simplu nu se justifica prin nimic. Implicatiile bugetare ar fi fost minime, daca nu inexistente. In plus, translatam in Romania un exemplu de preocupare pentru formarea tinerilor, asa cum functioneaza in alte tari, cum ar fi Franta sau Germania sau Anglia.

Un astfel de vot spune, pana la urma, ceva despre modul in care actuala putere vede cultura si educatia: lucruri neesentiale, bune de pus la capitolul “si altele”, daca nu de dispretuit.

In atare conditii, sa nu ne miram ca se inchid scoli in mediul rural, stiut fiind faptul ca astfel copiii de acolo vor fi aruncati intr-o gaura neagra a lipsei de sanse. Pentru un partid in care liderii se intrec in invective la adresa propriilor cetateni, cu exemple de nememorat, educatia si cultura nu pot fi decat ultimele lucruri care sa ii intereseze.

PS: Apreciez, totusi, votul acelor deputati ai puterii care au sustinut initiativa.

Comentarii

comentariu

About the Author

-