Published On: mar, Noi 29th, 2011

Un brailean, pe locul 13 in topul celor mai mari salarii de magistrat din Romania

Share This
Tags

*In tara noastra nu sunt bani pentru pensii, dar unele categorii sociale au salarii peste orice limita. Cum e sa ai un salariu de 10.000 de lei pe luna in plina criza?

Exista o categorie sociala care ar putea fi considerata mai mult decat privilegiata. Unde sa ai un salariu sub 6.000 de lei ar putea parea un lucru suspect.

Econtext a prezentat un top inedit, al salariilor incasate de cei mai puternici judecatori din fiecare judet al Romaniei.

Mai exact, topul salariilor obtinute de presedintii tribunalelor din fiecare judet. Salariile lor variaza intre 5.800 si 14.000 de lei pe luna, iar media salariala este de 9.238 de lei.

Astfel, toti presedintii tribunalelor din judetele Romaniei au salarii mai ridicate decat ale premierului. Salariile sunt aferente anului 2010, iar datele provin din declaratiile de avere ale judecatorilor.

Maximele la nivel national

Dar sa revenim la presedintii tribunalelor! Din toti cei 41 de presedinti, cel mai mare salariu il are Marcel Ioan Rusu, presedintele Tribunalului din Sibiu. Anul trecut, veniturile sale salariale s-au ridicat la 13.916 de lei pe luna! Aproape 10 salarii medii sau 20 de salarii minime pe economie.

El este urmat indeaproape de Vasile Moraru, presedintele Tribunalului din Calarasi. Acesta a raportat anul trecut venituri salariale aferente sumei de 13.450 de lei pe luna.

Pe a treia pozitie se situeaza Petre Dinescu, cel care conduce Tribunalul din Valcea.  Si care a fost platit anul cu o suma lunara de 13.125 de lei.

Din tot clasamentul lipsesc situatiile judecatorilor din Bacau si Dolj, care nu au fost dispusi sa indeplineasca legea si sa-si completeze declaratiile de avere in ultimii ani.

Statistici la nivel local

In ceea ce priveste judetul Braila, indemnizatiile magistratilor sunt cuprinse între 3.500 si 10.000 de lei si includ sporurile de vechime, suprasolicitare neuropsihica si confidentialitate. Cei mai multi magistrati braileni au între 3.500 si 4.000 de lei. Cel mai mare salariu de magistrat, care include sporuri si indemnizatii de conducere, este de 10.163 de lei a lui Traian Bucalau. Un judecator stagiar brailean are 3.502 lei dar, salariile magistratilor de la Tribunal sunt superioare celor de la Judecatoriile Braila, Faurei si Însuratei, fiind cuprinse între 6.000 si 10.000 lei.

Intr-un top ce prezinta salariile celor mai puternici judecatori din Romania, Braila ocupa locul 13 cu Traian Bucalau care are un salariu lunar de 10.163 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-