Published On: mie, Noi 30th, 2011

Troc avantajos pentru UDMR dupa decizia de la Senat

Share This
Tags

Este deja stiut faptul ca Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania (UDMR) a renuntat la propriul candidat pentru alegerile privind sefia Senatului, acceptand propunerea lui Emil Boc de a-l sustine pe Vasile Blaga pentru aceasta functie.

Si cum in politica nimic nu este pe gratis, iata ca a aparut si cealalta parte a “schimbului” de candidati: UDMR a primit in schimbul sustinerii postul lasat liber la conducerea Secretariatului General al Guvernului de Daniela Andreescu, urmare a demiterii sale de Premierul Emil Boc.

Numele deja vehiculate pentru ocuparea acestui post sunt cel al prefectului de Hunedoara, Deszi Attila si al actualului secretar general adjunct al Guvernului, Stefan Gati.

Persoane din conducerile anterioare ale Secretariatului General al Guvernului (SGG) au precizat ca, pe langa atributiile de baza care prevad influenta asupra deciziilor luate in sedintele de Guvern si control asupra agentiilor guvernamentale, cel care ocupa functia de conducere decide si asupra tuturor imobilelor care fac parte din patrimoniul de stat, respective cele gestionate de catre Regia Autonoma – Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

Pe scurt, UDMR s-a pricopsit cu cheia de la pusculita RA-APPS, cu o valoare estimata la aproximativ 250 de milioane de euro. Privind cele doua talere ale balantei, cat de avantajos a fost schimbul pentru romanii de rand?

Deputatul PSD Eugen Bejinariu, care a condus RA-APPS in perioada 2001-2003, dar si SGG intre anii 2003 si 2004, concluzioneaza cu privire la Secretariatul General al Guvernului: “Acolo se conduce Guvernul! Acolo se fac agendele sedintelor de Guvern, de acolo se trimit la Monitorul Oficial toate hotarârile de Guvern si toate proiectele de lege aprobate. Ai acolo toate arhivele institutiilor, poti trimite controale la orice institutie”.

Astfel, deputatul Opozitiei lasa de inteles ca, desi controlul asupra sutelor de milioane de euro reprezentate de casele protocolului de stat este un obiectiv atins deosebit de important, UDMR l-a sustinut pe Vasile Blaga mai mult pentru influenta pe care acum o are partidul in ceea ce priveste deciziile care se iau in sedintele de Guvern.

Comentarii

comentariu

About the Author

-