Published On: joi, Noi 10th, 2011

Traian Basescu isi prezinta obiectivele vizitei de la Berlin

Share This
Tags

Presedintele Traian Basescu va face o vizita in Germania, unde se va intalni cu omologul sau, Christian Wulff, cancelarul Angela Merkel, parlamentari din Bundeslag, precum si cu reprezentantii Diasporei. De asemenea, va participa si la o conferinta cu tema “Germania si Romania – parteneri in Europa, organizata la sediul Deutsche Bank.

Potrivit agendei, scopul acestei vizite este dublu: pe de o parte, consolidarea relatiilor bilaterale, si pe de alta parte o actiune comuna in interiorul Uniunii Europene.

Aceasta vizita este una oficiala si vine ca urmare a invitatiei presedintelui Republicii Federale Germania, Christian Wulff. Programul mai cuprinde de asemenea si o intalnire cu Diaspora si cu reprezentanti ai comunitatii de germani originari din Romania.

Bazele relatiilor diplomatice intre Romania si Germania au fost puse odata cu recunoasterea independentei tarii noastre la Congresul de la Berlin, la 20 februarie 1880. In plan economic, intre cele doua state exista un acord de garantare reciproca a investitiilor, semnat in aprilie 1996 si intrat in vigoare la data de 12 decembrie 1998.

Astfel, vizita este cu atat mai importanta, cu cat Germania este principalul partener comercial al tarii noastre. Dupa primele patru luni ale acestui an, volumul total al schimburilor bilaterale cu Germania se situa la nivelul de 5,25 miliarde de euro, in crestere cu aproape 28% fata de anul 2010. La sfarsitul lunii februarie 2011, in Romania existau 17.421 de firme cu capital german.

Comentarii

comentariu

About the Author

-