Published On: mar, Noi 15th, 2011

Traian Basescu: Boc stia de cazul Apostu inca de acum sase luni

Share This
Tags

Dand curs unei invitatii adresate de Televiziunea Romana, Traian Basescu a aparut luni seara la o emisiune a TVR, facand dezvaluiri despre recentul caz al lui Sorin Apostu, primarul Clujului, care a fost arestat pentru fapte de coruptie. Fiind intrebat daca se astepta la aparitia unor cazuri de coruptie la nivelul judetului Cluj, presedintele Traian Basescu a declarat ca se stia inca de acum sase luni despre anumite nereguli din acea zona si ca “in mod categoric” aceste informatii au ajuns si la cunostinta premierului Emil Boc.

Cine ar trebui sa se mai teama?

Continuand sirul dezvaluirilor, Basescu adauga: “Nu numai legat de Cluj sunt informatii. Sunt informatii si despre alte judete. Asta nu inseamna ca cineva se duce si spune «Vezi, fura mai cu grija, ca se stie». Nu ai dreptul sa faci  asa ceva. Tu, ca sef de stat, esti informat cu privire la actele de coruptie. Mai ales ca este unul din obiectivele majore – culegerea de informatii legate de coruptie, si pentru SRI si pentru Doi si-un sfert si pentru toate institutiile statului”.

Mai mult, Traian Basescu sustine ca organele de urmarire mai au in vedere si alte persoane, in special reprezentanti ai administratiei publice locale: “Da, sunt si va asigur ca nu-i iarta nimeni. Destui… Nu numai de la PDL, slava Domnului, nu e numai PDL, in administratie. Este vorba, in mod deosebit, de administratia locala, unde de multe ori li se pare ca daca au un contract trebuie sa aiba si ei partea lor din acel contract”.

Pe parcursul emisiunii, presedintele a recunoscut ca povestea lui Sorin Apostu are un impact negativ asupra imaginii conducerii Guvernului, dar ca Emil Boc nu este singurul afectat de ceea ce s-a intamplat la Cluj.

Comentarii

comentariu

About the Author

-