Published On: joi, Noi 10th, 2011

Sute de hectare de vegetatie, distruse din neglijenta

Share This
Tags

*Aproape 800 de hectare de vegetatie uscata au fost distruse de incendii in judetul Braila, in mai putin de un an

Lipsa constanta a precipitatiilor si nerespectarea masurilor de prevenire au condus la cresterea semnificativa a incendiilor la vegetatia uscata si fondul forestier.

Astfel, la nivel national, de la începutul acestui an au fost înregistrate 9.848 arderi necontrolate, 1.162 dintre acestea generand pagube si la gospodariile populatiei. Urmarile acestor incendii au fost deosebit de grave, pentru ca, pe langa pagube materiale importante, trei persoane au decedat si sase au fost ranite.

La nivelul judetului Braila structurile operative ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” al judetului Braila, în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta dfe la nivelul fiecarei unitati adminisdtrativ teritoriale, au intervenit la 176 de arderi necontrolate, ce au afectat aproximativ 758 de hectare de vegetatie uscata (467 ha), miriste (289 ha), puiet litiera de padure (1 ha) si gunoi.

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate, ISU Braila face apel la cetateni pentru a respecta masurile specifice de prevenire a incendiilor: Astfel, arderea se va realiza numai pe timp de zi, în conditii meteorologice fara vant; zona de ardere va fi izolata fata de caile de comunicatie, constructii, culturile agricole vecine, instalatii, fond forestier, prin executarea de fasii arate, focul va fi supravegheat permanent, iar in cazul parasirii locului arderii, focul va fi stins complet.

Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deseurilor si a altor materiale combustibile, fara obtinerea permisului de lucru cu foc si fara luarea masurilor pentru împiedicarea propagarii focului la vecinatati, se sanctioneaza contraventional cu amenzi cuprinse între 1000 – 2500 de lei !

Comentarii

comentariu

About the Author

-