Published On: vin, Noi 25th, 2011

Sulfina Barbu: Nu avem nevoie de atatia bugetari

Share This
Tags

Invitata in cadrul unei emisiuni de televiziune, actualul Ministru al Muncii, Sulfina Barbu, a declarat ca finalul anului 2012 va aduce cu sine disponibilizarea a inca 120.000 de bugetari. Iesirea din sistem se va face atat pe cale naturala, prin pensionarea celor care au atins varsta necesara sau prin plecarea voluntara a unor dintre bugetari, cat si prin disponibilizare, scopul fiind optimizarea sistemului. Sulfina Barbu a declarat ca in momentul de fata la stat lucreaza mai multi bugetari decat este cu adevarat nevoie, iar restructurarea numarului de bugetari se va produce la nivelul tuturor ministerelor.

De exemplu, din cadrul Inspectiei Muncii din fiecare judet, angajatii care se ocupau de evidenta cartilor si contractelor de munca vor fi concediati, deoarece se va introduce un sistem electronic de inregistrare a contractelor de munca, prezenta acestor bugetari in organigrama institutiei nemaifiind asadar necesara.

Mai mult, si sistemele informatice din cadrul Ministerului de Finante, al ANAF si al Ministerului Muncii vor fi imbunatatite, astfel ca toate cererile si dosarele care pana acum erau inregistrare de catre functionarii de la ghisee, vor fi pe viitor inregistrate electronic. Aceasta schimbare va duce la reducerea drastica a bugetarilor de la ghisee, principalul scop fiind eficientizarea activitatii la nivelul fiecarei institutii.

In replica la declaratia Ministrului Muncii, Dumitru Costin, liderul Blocului National Sindical (BNS) sustine ca cele 120.000 de disponibilizari din 2012 nu se vor face pentru ca sunt prea multi bugetari in sistem si ca de aceea nu pot fi sustinute financiar cheltuielile generate de ei, ci pentru ca sunt prea putini bani la bugetul national din cauza colectarii ineficiente a taxelor: “faptul ca nu putem sustine în continuare cu resursele colectate la bugetul de stat un numar rezonabil de salariati este si o consecinta a faptului ca suntem înca departe de o colectare corecta a taxelor si impozitelor într-o economie care trece si ea prin suferinta”, a concluzionat liderul BNS, Dumitru Costin.

Comentarii

comentariu

About the Author

-