Published On: lun, Noi 14th, 2011

Statia de epurare a apei de la Braila, inaugurata maine

Share This
Tags

Desi banii necesari acestui proiect au fost alocati inca dinainte de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, din fonduri pre-aderare, obiectivul a fost finalizat abia in 2011.

Initial, licitatia a fost castigata de o firma cu capital italian, insa reprezentantii ei au renuntat in cele din urma din cauza situatiei financiare dificile a firmei. Proiectul a fost reatribuit anul trecut unui consortiu turco-german pe nume Yapi-Pavassant, lucrarile fiind coordonate de firma germana, iar valoarea lui totala se ridica la 49 de milioane de euro.

Primarul Municipiului Braila, Aurel Simionescu a declarat ca s-au trimis mai multe invitatii la aceasta inaugurare, catre toate autoritatile implicate in proiect si ca spera sa aiba confirmarea participarii de la cat mai multi reprezentanti: “Am lansat invitatiile pentru statia de epurare, a carei deschidere oficiala va fi pe 16 noiembrie, le-am transmis catre toti cei care au fost implicati de la Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Mediului, la nivel de secretar de stat. Dorinta noastra este sa facem deschiderea oficiala a statiei de epurare si dupa aceea sa intram pe formula in care aceasta isi duce la indeplinire menirea pe care o are. Sper ca si confirmarile sa fie, cel putin la prima discutie au fost de foarte mare interes, sa vedem si raspunsul la aceasta invitatie pe care noi am facut-o.”

Odata cu intrarea in functiune a acestei statii de epurare, Braila va deveni primul oras de pe malul romanesc al Dunarii care nu va mai deversa apele uzate in fluviu, aliniindu-se astfel cerintelor europene in privinta protectiei mediului.

De asemenea edilul orasului a mai precizat ca namolul care va rezulta de la aceasta statie de epurare ar putea fi folosit ca si ingrasamant in agricultura, insa numai dupa efectuarea unor analize chimice si o testare pe anumite portiuni de pamant.

Comentarii

comentariu

About the Author

-