Published On: joi, Noi 10th, 2011

Sorin Apostu – avere mare, mita pe masura

Share This
Tags

Conform declaratiei de avere postate pe site-ul Primariei Cluj-Napoca, edilul municipiului a obtinut un venit anual de 76.696 lei, din care 43.847 lei din calitatea de primar si 32.849 lei din postul de profesor universitar de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca.

Sotia sa, Monica Apostu, a obtinut venituri de 269.475 lei de pe urma serviciilor oferite de biroul de avocatura pe care il detine in apropierea Palatului de Justitie din Municipiu.

Cu toate ca veniturile familiei sunt mult peste media oamenilor de rand, cei doi au fost chemati la DNA pentru a da lamuriri cu privire la unele licitatii si contracte incheiate de Primaria Cluj-Napoca in ultima perioada, ambii fiind suspectati de fapte de coruptie.

Astfel, dupa ore de interogatorii la sediul DNA, primarul a primit ordonanta de retinere pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat judecatorilor cu propunere de arestare.

Obiectul cercetarilor il constituie anumite contracte incheiate cu firme de salubritate si de asigurare a parcului auto al primariei, contracte pentru care aceste firme ar fi oferit primarului mita in valoare de aproximativ 100.000 de euro.

Sotia edilului este si ea invinuita in acest dosar, iar surse judiciare sustin ca Sorin Apostu ar fi luat mita nu numai bani, ci si haine de lux si excursii pentru avocata.

Curtea de Apel Cluj este instanta competenta sa decida daca in dosar exista suficiente probe si indicii temeinice pentru ca primarul sa fie acuzat de fapte de coruptie si sa fie arestat preventiv pentru 29 de zile.

Comentarii

comentariu

About the Author

-