Published On: mar, Noi 15th, 2011

Semne bune economia are

Share This
Tags

Prin cifrele expuse in cadrul unei emisiuni de la Televiziunea Nationala, presedintele Romaniei, Traian Basescu pare ca vede mladitele primaverii economice despre care ne vorbea in urma cu aproape doi ani fostul ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu.

Astfel, cifrele Institutului National de Statistica(INS) arata ca in trimestrul trei al acestui an economia nationala a crescut cu 4,4% fata de aceeasi perioada a anului 2010, si este cu 1,9% mai mare decat in trimestrul doi.

Pe aceeasi linie pozitiva, cresterea economica din perioada iulie-septembrie 2011 este cu 4,5% mai mare decat perioada similara a anului trecut. Presedintele Traian Basescu a mai declarat in cadrul aceleiasi emisiuni difuzate de postul public de televiziune ca pentru finalul anului 2011 spera la un avans de 2,5%, astfel incat cresterea medie anuala sa se situeze in jurul valorii de 2%, sau chiar sa depaseasca acest procent.

In cadrul ultimei intalniri cu delegatia Fondului Monetar International, prognoza de crestere pentru anul 2011 a fost mentinuta la 1,5%, iar in ceea ce priveste anul urmator, prognoza a fost redusa la numai 2%.

Comentarii

comentariu

About the Author

-