Published On: vin, Noi 18th, 2011

Sase craioveni au lasat mii de americani cu cardurile goale

Share This
Tags

Autoritatile judiciare americane au emis pe numele a sase tineri din Craiova cereri de extradare si i-au dat in urmarire la nivel international. Din declaratiile reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Politie Dolj rezulta ca cei sase tineri, Cristian Mihai Dumitru (26 ani), Nicolae Dragos Draghici (27 ani), Andrei Bolovan (27 ani), Ciprian Dumitru Tudor (30 ani), Bogdan Boceanu (28 ani) si Sorin Stefan Ilinca (24 ani) au comis in perioada anilor 2005-2007 mai multe infractiuni de inselaciune prin internet, pagubind mai multi cetateni americani.

Suspectii de la Craiova obtineau in mod fraudulos datele cardurilor si retrageau din conturile victimelor diverse sume de bani. Cinci dintre tinerii retinuti au fost deja arestati pentru 29 de zile, confirmand mandatele internationale emise pe numele lor.

Tinerii au pus la cale un plan inteligent, prin cunoscuta metoda “phishing”. Acestia au trimis mii de e-mail-uri de tip spam care pareau a fi trimise de diferite banci americane si le solicitau clientilor datele de identificare ale cardurilor de credit sau de debit, precum si alte date cu caracter personal. Cei mai naivi, care au dat curs solicitarilor primite de la asa-zisele banci, s-au trezit cu toate conturile goale.

Un caz similar s-a petrecut in statul american Connecticut, unde un client al unei banci a sesizat primirea unui e-mail fraudulos, care parea a fi trimis de la o banca din respectivul stat, in schimb datele erau redirectionate catre un computer din Minnesota. Autorii fraudei au fost, si in acel caz, tot cativa tineri romani din Craiova.

Comentarii

comentariu

About the Author

-