Published On: joi, Noi 17th, 2011

S-a taiat panglica la statia de epurare

Share This
Tags

*DE ASTAZI BRAILA FACE ISTORIE, FIIND PRIMUL ORAS DE PE MALUL ROMANESC AL DUNARII CARE NU VA MAI DEVERSA APE UZATE IN FLUVIU

Un moment important si placut pentru braileni a avut loc ieri, si anume inaugurarea unui mare proiect al orasului Braila, Statia de epurare. Lucrarile la Statia de Epurare din Braila,  cu o valoare de peste 49 milioane de euro, s-au finalizat. Punerea in functiune a statiei de epurare din momentul finalizarii constructiei a durat peste trei luni si a avut trei probe premergatoare. La inceputul lunii iulie a inceput prima proba la statie, proba pe uscat si a decurs conform graficului. Au urmat, in luna iulie, probele la umed cu apa curata, iar pe 1 septembrie au inceput probele cu apa uzata, care s-au finalizat pe 28 septembrie.

La acest eveniment de ieri au participat o serie de personalitati locale si nationale, ambasadori, ministri, secretari de stat, presedintele Administratiei Nationale a Fondului de Mediu, directorul general al Patronatului Roman al Apelor, primari din orasele riverane Dunarii, reprezentantii constructorilor, reprezentanti ai Companiei de Utilitati Publice Dunarea Braila, toti fiind placut impresionati de acest proiect.

Primarul Aurel Simionescu a tinut sa le multumeasca membrilor echipei care a lucrat la realizarea statiei de epurare, pentru efortul depus la acest proiect si pentru rezultatul obtinut, dar totodata si celor prezenti la inaugurare. “O lucrare care a durat in timp si la care in final avem un rezultat bun pentru ca de acum in  colo tot ceea ce inseamna apa uzata in municipiul Braila si in curand si in localitatile din apropierea Brailei, circa 240 de mii de oameni vor beneficia de rezultatul acestei activitati. Eu doresc sa aduc multumiri tuturor celor care in diverse momente s-au implicat in activitatea aceasta si in realizarea statiei. As dori sa multumesc Ministerului de Finante, cel care a finantat aceasta activitate, parteneriatului cu Comisia Europeana pentru ca au fost bani de la nivel european, bani de la nivel guvernamental si bani de la nivel local.”

Presedintele Administratiei Nationale a Fondului de Mediu s-a vazut foarte  incantat de dorinta de realizare ce a intalnit-o la Braila. “Ma aflu la Braila la un moment important si placut pentru braileni, moment in care zestrea edilitara a municipiului s-a mai imbogatit cu doua obiective pe zona protectiei mediului. Constat cu mare bucurie ca pe agenda de lucru a autoritatilor publice locale se afla la nivel de maxima prioritate proiectele de protectie a mediului, problemele de mediu sunt foarte importante la aceasta data si sunt importante pentru faptul ca suntem membri ai Comisiei Europene, ai UE si ne-am asumat niste angajamente acolo si avem de atins niste tinte gradate pe an si sigur si cu sprijinul fondurilor europene de a duce la indeplinire aceste angajamente”, a declarat Popescu Gheorghe, secretarul de stat de la Ministerul Mediului.

Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat faptul ca acest eveniment trebuia sa se intample de mult si la noi dar ca acum, odata cu inaugurarea statiei de epurare, Braila intra in normalitate, felicitand la randul sau echipa “vinovata” de aceasta realizare. “Suntem bucurosi cu totii ca aceasta investitie a fost finalizata si ca Braila se inscrie intr-o normalitate in ceea ce priveste apele uzate. Este o mare realizare pentru noi si este un pas important pentru Braila de a ochi si din acest punct de vedere. Probabil ca trebuia sa se intample de mult si la noi si in Romania, din pacate suntem  campionii tergiversarilor. Cred ca toti cei care au contribuit la aceasta investitie merita felicitari si ne bucuram de faptul ca aproape lunar reusim sa inauguram multe investitii din bani europeni, saptamana asta mai avem de inaugurat si alte lucruri in Municipiu si in Judet si  asta ne face sa ne gandim ca impreuna putem schimba in mult mai bine soarta brailenilor si pana la urma asta este menirea administratiei”, a declarat Bunea Stancu.

Dupa ce statia de epurare va fi data in functiune, brailenii vor consuma apa mult mai curata, iar Braila va fi primul oras de pe portiunea Romaneasca a Dunarii care nu va mai deversa ape uzate in fluviu si se va alinia normelor europene de mediu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-