Published On: lun, Noi 21st, 2011

S-a ales cu o amenda uriasa pentru ca a dat foc vegetatiei uscate

Share This
Tags

In ziua de 18 noiembrie, in timp ce se afla in misiune de patrulare pe raza judetului, o patrula a Jandarmeriei Braila de la Detasamentul Oprisenesti a observat ca circulatia pe Drumul Judetean 203 era ingreunata de o patura de fum gros, care venea din apropiere.

Jandarmii au pornit in cercetare pentru a depista sursa fumului si l-au depistat pe camp pe tanarul Marian F, de 21 de ani, care daduse foc necontrolat vegetatiei de pe o parcela aflata intre localitatile Vultureni si Scarlatesti din judetul Braila.

Luat la intrebari de catre jandarmi cu privire la situatia gasita pe camp, tanarul a recunoscut ca a dat foc vegetatiei, necunoscand prevederile legilor romane referitoare la aceasta fapta. Pentru nesabuinta sa, tanarul a fost sanctionat cu amenda in cuantum de 6500 de lei, conform art. 96, alin. 1 din OUG nr. 95/2005. El a avut totusi posibilitatea ca in termen de 48 de ore de la constatarea faptei sa plateasca jumatate din minimul amenzii, respectiv 3250 lei.

OUG nr. 95/2005 prevede ca proprietarii si detinatorii de terenuri au obligatia de a nu arde miristile, stuful sau vegetatia ierboasa, fara acceptul autoritatii competente pentru protectia mediului si fara informarea in prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situatii de urgenta, in raza carora se afla terenul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-