Published On: vin, Noi 11th, 2011

Rusii, interesati de combinatul Oltchim de la Ramnicu-Valcea

Share This
Tags

Ion Ariton, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de afaceri a avut in cursul zilei de joi o intrevedere cu o delegatie a companiei ruse TISE pe tema privatizarii companiei Oltchim Ramnicu-Valcea. In prezent, pachetul majoritar de actiuni al acestei societati este detinut de statul roman, prin MECM, si reprezinta 54,80% din totalul actiunilor.

Statul roman intentioneaza sa vanda acest pachet in cursul anului urmator, motiv pentru care a propus delegatiei ruse participarea lor la licitatia care va fi organizata in acest scop.

Planul de privatizare al companiei Oltchim prevede ca pana la 30 aprilie 2012 sa fie finalizat programul de investitii, principalul scop fiind retehnologizarea unitatii.

Compania TISE a luat fiinta in anul 2003 la Moscova si are ca principal obiect de activitate producerea de energie, fiind detinuta majoritar de statul rus. Pe de alta parte, compania Oltchim este lider pe piata Europei Centrale si de Est in ceea ce priveste productia de PVC, soda caustica si plastifianti, fiind cea mai importanta unitate petrochimica din Romania.

Comentarii

comentariu

About the Author

-