Published On: mie, Noi 9th, 2011

Restructurare la Televiziunea Romana

Share This
Tags

Conducerea Televiziunii Romane lucreaza la un plan de restructurare, cu sprijinul unor consultanti externi.

Astfel, directorul general al TVR, Alexandru Lazescu, a precizat ca atunci cand planul de restructurare va fi finalizat, acesta va fi prezentat Consiliului de Administratie, iar daca va fi aprobat, el trebuie pus in aplicare neintarziat.

Mai mult, Lazescu sustine ca datorita eforturilor conducerii, costurile din bugetul institutiei au scazut in primul semestru al lui 2011 cu un sfert fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar chiar si asa, institutia se confrunta cu probleme financiare, in ciuda celor 6000 de ore de emisie si a faptului ca bugetul alocat achizitionarii de filme si seriale a fost redus.

Aprobarea planului de restructurare ar fi o solutie salvatoare pentru angajatii care lucreaza in Televiziunea Romana, deoarece, altfel, conducerea ar trebui sa le plateasca intre 15 si 20 de salarii compensatorii, conform contractului colectiv de munca, in cazul unor disponibilizari.

De asemenea, directorul general al Televiziunii Publice mai adauga ca inca de cand a preluat conducerea institutiei aceasta era in pierdere de 5 ani, iar situatia financiara a devenit si mai dificila in momentul in care s-a incheiat contractul cu Liga Profesionista de Fotbal, condusa de Dumitru Dragomir. Astfel, contractul pentru meciurile de fotbal din Liga se dovedeste a fi pagubos, deoarece o denuntare unilaterala a lui din partea TVR ar duce la plata de penalitati, conform clauzelor contractuale.

In ceea ce priveste noile angajari, Lazescu spune ca numarul lor este mult mai mic decat cel speculat, existand insa si zone neacoperite, unde personalul nu este suficient.

In alta ordine de idei, premierul Romaniei Emil Boc s-a aratat nemultumit de faptul ca o restructurare in TVR nu este vizibila, la fel si de slaba sustinere a partidului de la guvernare din partea directorului general al Televiziunii Romane, domnul Alexandru Lazescu. In replica, directorul TVR a spus ca nu doreste sa comenteze declaratiile primului ministru.

Comentarii

comentariu

About the Author

-