Published On: joi, Noi 17th, 2011

RA-APPS prezinta oferta imobiliara: 733 de imobile de vanzare

Share This
Tags

Dupa ce au primit unda verde din partea Guvernului, reprezentantii Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat vor scoate la vanzare aproape trei sferturi din activele regiei, respectiv 733 de imobile dintr-un total de 1100.

Astfel, bunurile imobile vor face obiectul unor licitatii publice cu strigare, pretul de pornire pentru fiecare cladire fiind stabilit anterior licitatiei de catre experti autorizati. Bineinteles, la aceste licitatii pot participa si demnitarii romani interesati de astfel de foste locuinte de protocol, cu singura conditie de a nu avea datorii fata de Regie si de a nu se afla in litigiu cu aceasta.

Astfel, in urma adoptarii Ordonantei de Urgenta a Guvernului de miercuri, reprezentantii Regiei au primit acordul de a incepe procedura de scoatere la licitatie, preturile de pornire fiind acelea stabilite de catre experti. Daca insa pretul de pornire al imobilului este mai mic decat valoarea de inventar, atunci numai aceasta din urma va fi luata in calcul in cadrul licitatiei.

Din lista imobilelor scoase la licitatie nu vor face parte sedii ale ambasadelor, consulatelor sau partidelor politice, si nici casele destinate fostilor Presedinti ai Romaniei.

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat mai dispune de inca 108 active, a caror situatie juridica este insa incerta, iar pe masura ce aceasta va fi clarificata, vor putea fi si ele incluse pe lista de vanzare.

Vanzarea acestor imobile este una din solutiile gasite de Guvern pentru a aduce bani la bugetul de stat al anului 2012, autoritatile dorind sa incaseze aproape 170 de milioane de euro de pe urma acestor tranzactii, dupa ce in 2011 veniturile de acest tip au fost de numai 1,8 milioane de lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-