Published On: Soare, Noi 13th, 2011

PSD Diaspora a inaugurat organizatia PSD Austria

Share This
Tags

Peste 200 de romani rezidenti in Austria au fost prezenti vineri, 11 noiembrie 2011, la inaugurarea filialei din Austria a PSD Diaspora. Alaturi de Cristian Rizea, presedintele PSD Diaspora, la inaugurare au participat Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, si Nicolae Baicioiu, presedintele organizatiei Tineretului Social Democrat.

„Inaugurarea filialei PSD Austria reconfirma interesul PSD Diaspora pentru romanii din afara tarii. Fie ca vorbim de Spania, Italia, Canada, Austria sau orice alt loc din lume unde gasim comunitati de romani, noi, social-democratii, suntem alaturi de acestia, si incercam sa le facem viata mai usoara, prin toate mijloacele ce ne sunt la indemana”, a declarat deputatul Cristian Rizea. „Sunt alaturi de Laura Hant, presedinta a PSD Austria, si doresc sa imi exprim intreg sprijinul pentru proiectele pe care aceasta le va derula in sprijinul romanilor de aici. Voi fi alaturi de dansa in lupta pentru romani”, a precizat presedintele PSD Diaspora. Laura Hant a fost aleasa presedinte al PSD Austria cu ocazia inaugurarii filialei.

Pe langa cei 200 de romani prezenti la eveniment, Cristian Rizea a primit, in cadrul unei intrevederi informale, si aprecierile lui Ioan Hollender, roman celebru in Austria, fiind timp de 20 de ani director al Operei vieneze, dar si sustinerea consului Federatiei Ruse la Viena, participant la inaugurare.

Cu aceasta ocazie, Ion Iliescu si-a lansat si in Austria volumul „Fragmente de viata si istorie traita”, moment apreciat de participanti la fel ca si reprezentatia muzicala de exceptie oferita de maestrul Gheorghe Zamfir.

Comentarii

comentariu

About the Author

-