Published On: lun, Noi 21st, 2011

Protocol de colaborare intre PSD Diaspora si PD Roma

Share This
Tags

In cursul zilei de vineri, 18 noiembrie, conducerea Partidului Social-Democrat Diaspora si cea a Partidului Democrat italian au semnat un protocol de colaborare, care vine ca urmare a acordului semnat la 14 ianuarie 2011 intre Presedintele Partidului Social-Democrat din Romania, Victor Ponta, si omologul sau, Pier Luigi Bersani, Presedintele Partidului Democrat de la Roma.

La semnarea protocolului de colaborare de vineri au fost prezenti, printre altii, si presedintele PSD Diaspora, Cristian Rizea, Presedintele PSD Roma, Florin Tataru si Crina Ene, secretarul general al organizatiei PSD Roma.

Din partea PD Italia au fost prezenti Eugenio Patane – presedinte PD Roma, Guido Melis – deputat si presedinte Grup de Prietenie Italia – Romania, Marco Miccoli – secretar general PD Roma, Gianluca Santilli – purtator de cuvant PD Roma, Sergio Gaudio – responsabil departament imigrari PD Roma, Manuela Droghei – responsabil departament Politici Sociale si Carmine Farcomeni – consilier local PD Roma.

Acest acord da sansa romanilor din Italia de a se implica in viata politica de acolo si de a ajuta la luarea unor decizii favorabile pentru ei. In acest fel, conationalilor nostri li se da sansa de a candida la alegerile din Peninsula din partea partidului omolog italian, iar semnarea acestui protocol ii va ajuta sa nu isi piarda identitatea, mai ales pe fondul tensiunilor la care sunt supusi prin politica anti-imigratie promovata in Italia. Existenta unor reprezentanti romani in politica democrata din Italia va reabilita situatia conationalilor nostri, datorita unei colaborari directe si sigure.

Acest parteneriat va fi urmat in scurt timp de intelegeri similare in toate comunitatile de romani din Italia unde exista filiale PSD.

Comentarii

comentariu

About the Author

-