Published On: lun, Noi 14th, 2011

Profesorii braileni se vor aduna in fata Ministerului Educatiei

Share This
Tags

*Luptele asidue pe care le-au dus profesorii pentru a-si recastiga drepturile salariale par sa nu aiba niciun rezultat *Dascalii braileni vor picheta Ministerul Educatiei, in speranta ca se va face dreptate

Pedelistii aflati la guvernare au facut inca o data dovada, daca mai era nevoie, ca submineaza puterea Justitiei din Romania, netinand cont de deciziile formulate in instanta privind drepturile salariale ale profesorilor.

Conform amendamentelor aduse de parlamentarii pedelisti la Ordonanta de Urgenta 71/2009, plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti devenite executorii pana la 31 decembrie 2011, se va realiza in mai multe transe. In aceste conditii, in anul 2012 se vor plati 5% din valoarea titlului executoriu, in anul 2013 – 10%, in anul 2014 se platesc 25%, in anul 2015, 25%, iar in 2016 se vor plati 35% din valoarea titlului executoriu.

In mod evident, aceasta decizie a celor aflati la guvernare i-a consternat pe profesorii din intreaga tara si astfel, membrii Federatiei “Spiru Haret”, Federatiei Sindicatelor Libere din invatamant si Federatiei Educatiei Nationale vor picheta sediul MECTS, incepand de astazi, in intervalul orar 11:00-14:00, incercand sa determine Guvernul si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului sa nu mai inghete salariile dascalilor in 2012 si sa-si schimbe deciziile privind acordarea drepturilor salariale, castigate in instanta.

Si membrii Sindicatului invatamantului de la Braila vor participa la aceasta pichetare. “Am discutat problema mitingului de la Ministerul Educatiei. Fiecare judet e planificat pe zile, iar Braila va participa cu membrii sai la aceasta actiune sindicala”, a declarat secretarul executiv al Sindicatului Invatamantului “Corneliu Gheorghe Caranica”, Radu Popescu, din Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-