Published On: lun, Noi 7th, 2011

Prioritare ar trebui sa fie locurile de munca si infrastructura

Share This
Tags

Clasa politica trebuie sa se maturizeze si sa inteleaga ca zugravitul bisericilor si construirea de sali de sport in sate foarte sarace nu reprezinta prioritati, afirma directorul general al unei banci, Misu Negritoiu, aratand ca banii publici sunt folositi de cine are tocuri mai inalte sau voce ridicata.

“Daca vorbim de prioritizarea investitiilor publice, se pare ca banii ii folosesc cine are tocuri mai inalte sau cine are voce mai ridicata. (…) E o guvernanta, e o clasa politica. Vorbeam mai devreme de o maturizare a clasei politice. Politicienii trebuie sa se gandeasca ca nu zugravitul bisericilor, in ciuda faptului ca toti suntem credinciosi si evlaviosi, dar nu asta e prioritatea Romaniei. Prioritatea Romaniei sunt locurile de munca. S-au facut sali de sport in sate care probabil nu au dupa ce bea apa”, a spus Misu Negritoiu.

Acesta se arata inca dezamagit de clasa politica, aratand ca solutiile venite din mediul privat sunt insuficiente fara o maturizare a clasei politice, care trebuie sa treaca la o noua etapa. “E nevoie de imbunatatirea actului politic cu actul tehnic, oamenii trebuie sa se gindeasca cum merge tara. Pana la urma toti se bat sa-i ia locul celuilalt si li se pare ca fac mai bine, dar sunt tot cu solutii de suprafata”, a spus Negritoiu.

De asemenea, a adaugat ca investitiile sunt parte dintr-un plan de cheltuieli pe alte criterii decat cele fundamentate economic, ceea ce face ca populatia sa nu poata observa pe ce se duc banii si sa creada ca sumele de investitii nu sunt suficiente. “Romania nu are bani putini pentru investitii publice, in ciuda impresiei publice ca nu avem bani, si toata lumea zice: crestem investitiile si infarstructura. La 34% din veniturile romanilor, sunt alocatii pentru infrastructura chiar multe. Nu sunt prioritizate. Nu sunt primul care spune ca sunt incepute nu stiu cate proiecte. si aici trebuie sa faca sens ceea ce se realizeaza, sens economic, nu doar electoral”, a continuat Negritoiu.

El a reamintit ca infrastructura intr-o tara se dezvolta pentru ca economia sa devina competitiva, iar autostrazile trebuie construite, in primul rand, pentru activitatea economica, pentru fluiditatea produselor romanesti. “Autostrazile in Romania trebuie sa se faca pentru ca produsele din Ardeal sa ajunga mai repede in Sud, ca produsele de la Bucuresti sa ajunga mai repede la Timisoara sau la Satu Mare. Prioritatea ar fi fost ca noi sa putem sa traversam muntii mult mai usor si camioanele sa poata trece dintr-o parte in alta cu produsele. Autostrazile din Romania se fac pentru ca bucurestenii sa ajunga mai repede la schi. Pana la urma si-au dat seama ca si clujenii trebuie sa ajunga la schi si au mai facut o bucata de autostrada”, a conchis Negritoiu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-