Published On: mie, Noi 9th, 2011

Prefectura Dolj declara 14 hotarari ale CJ Dolj ilegale

Share This
Tags

Consiliul Judetean Dolj, al carui presedinte este domnul Ion  Prioteasa, a fost instiintat de catre prefectul judetului, domnul Nicolae Giugea, cu privire la faptul ca 14 dintre hotararile adoptate de catre Consiliul Judetean in sedinta din 29 septembrie au fost declarate ilegale de catre Institutia Prefectului, motivarea fiind ca formula acestora era incompleta.

Presedintele Consiliului Judetean Dolj precizeaza ca este pentru prima data cand se confrunta cu o astfel de exprimare, spunand ca termenul de “ilegal” ar fi folosit incorect si ca, in situatia in care prefectul constata o problema, institutia sa poate contesta in instanta hotararile. Termenul folosit in lege pentru a defini aceste hotarari este “nelegal”, nu “ilegal”, asa cum apare in instiintarea prefecturii, adauga Prioteasa.

Se pare ca aceasta situatie a aparut deoarece in respectiva sedinta de Consiliu s-a constatat incetarea de drept a mandatelor pentru doi consilieri judeteni, ca urmare a excluderii lor din partidul din care faceau parte, respectiv PDL, si ca procedura mentiona ca in situatii de acest gen, locul celor exclusi sa fie luat de doi consilieri supleanti de pe lista aceluiasi partid, si anume Marian Vava si Iancu Craciunoiu. Presedintele Consiliului Judetean Dolj se apara si spune ca nu este nicaieri in lege prevazut ca declararea vacanta a celor doua posturi si validarea consilierilor supleanti sa se faca in cadrul aceleiasi sedinte.

In acesta situatie, exista doua optiuni pentru rezolvarea diferendului. Prima ar fi ca institutia Prefecturii sa apeleze la instanta pentru a ataca in contencios administrativ respectivele hotarari, iar a doua ar fi ca hotararile sa mai fie o data supuse votului si aprobate de catre toti membrii Consiliului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-